avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 775 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Act adițional la C.I.M.
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Act adițional la C.I.M.

Administratorul unei societăți specializate în managerierea de proiecte pe fonduri europene intenționează să propună salariaților semnarea unui Act Adițional la CIM prin care aceștia să fie de acord cu plata salariilor atunci când vin rambursările, adică teoretic din 3 în 3 luni (dacă nu se solicită clarificări, dacă nu apar întârzieri la plată etc.). Există vreun temei legal pentru propunerea lui ?
Cel mai recent răspuns: Commercium , utilizator 17:34, 15 Octombrie 2013
Din Codul muncii:

Art. 166
(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

(2) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

(3) Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 165, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.

(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Nu exista nicun temei legal pentru ceea ce doreste angajatorul dvs.
Vă mulțumesc mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare salariu relu65 relu65 Buna ziua.As dorii sa stiu daca este normal si legal ca lichidarea pe luna Februarie sa o primesc in aprilie.Mai concret , avansul pe Februarie l-am primit pe ... (vezi toată discuția)
Acordare avans salariu Alexian_2011 Alexian_2011 Buna ziua! O Societate comerciala plateste salariile conform CIM in data 10 ale lunii. (o singura data pe luna). [b]Din anumite motive[/b] nu poate plati ... (vezi toată discuția)
Rezolvare situatie la locul de munca jennynegoita jennynegoita Buna ziua, suntem un grup de mai multe persoane (>100), care lucram la un lant de magazine cunoscut , si avem multe nelamuriri ,pentru acest lucru apelam la ... (vezi toată discuția)