avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 764 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Acordare avans salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Acordare avans salariu

Buna ziua!

O Societate comerciala plateste salariile conform CIM in data 10 ale lunii. (o singura data pe luna).
Din anumite motive nu poate plati salariile pe martie in data de 10 aprilie.

Este posibil sa acorde in cursul lunii aprilie un avans salarial din salariul lunii aprilie?
--Adica poate acorda avans pe aprilie fara sa achite obligatiile salariale ale lunii martie mai intai?

Va multumesc anticipat pentru eventualele raspunsuri!
Toate cele bune!
Este posibil, daca se modifica in mod corespunzator acest lucru in unul dintre documentele enumerate mai jos, in care se stabileste data platii salariilor.


Codul Muncii:
ART. 166
(1) Salariul se plăteşte în bani cel puţin o dată pe lună, la data stabilită în contractul individual de muncă, în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în regulamentul intern, după caz.
(2) Plata salariului se poate efectua prin virament într-un cont bancar.
(3) Plata în natură a unei părţi din salariu, în condiţiile stabilite la art. 165, este posibilă numai dacă este prevăzută expres în contractul colectiv de muncă aplicabil sau în contractul individual de muncă.
(4) Întârzierea nejustificată a plăţii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.
Va multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare salariu relu65 relu65 Buna ziua.As dorii sa stiu daca este normal si legal ca lichidarea pe luna Februarie sa o primesc in aprilie.Mai concret , avansul pe Februarie l-am primit pe ... (vezi toată discuția)
Act adițional la c.i.m. Commercium Commercium Administratorul unei societăți specializate în managerierea de proiecte pe fonduri europene intenționează să propună salariaților semnarea ... (vezi toată discuția)
Inregistrare plata stat salarii Ganna Ganna Buna seara. Va rog sa imi spuneti daca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in contabilitatea societatii in luna aprilie sau in luna mai, pentru ca ... (vezi toată discuția)