avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrare plata stat salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrare plata stat salarii

Buna seara.
Va rog sa imi spuneti daca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in contabilitatea societatii in luna aprilie sau in luna mai, pentru ca ziua de salariu este 10 ale lunii urmatoare(luna mai)?.
Va multumesc.

Plata salariilor aferente lunii aprilie se inregistreaza in registrul de casa sau prin banca(in cazul in care se vireaza banii pe card), in momentul platii efective, adica in 10 mai.

Inregistrati in luna aprilie, obligatia de plata a salariilor si contributiile aferente acestuia sau retinerile din salarii.
Va rog frumos sa imi spuneti si ce lege reglementeaza acest lucru?.
Multumesc.
Sunteti contabil/a?
Sunt administratorul unei asociatii de proprietari si am avut aceasta discutie cu contabilul asociatiei, contabilul pretinzand ca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in dosarul contabil al lunii aprilie. Din aceasta cauza va rog sa imi spuneti legea care reglementeaza acest aspect.
Multumesc frumos.
Codul muncii, modificat prin Legea 40/2011

CAP. 3 - Plata salariului

ART. 166 – Modalitatea de plata a salariului

(fostul art. 161 anterior republicarii din 2011)

(1) Salariul se plateste in bani cel putin o data pe luna, la data stabilita in contractul individual de munca, in contractul colectiv de munca aplicabil sau in regulamentul intern, dupa caz.

(2) (modificat prin Legea 40/2011) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar.

(2) (forma anterioara modificarii prin Legea 40/2011) Plata salariului se poate efectua prin virament intr-un cont bancar, in cazul in care aceasta modalitate este prevazuta in contractul colectiv de munca aplicabil.

(3) (referire renumerotata prin republicarea din 2011) Plata in natura a unei parti din salariu, in conditiile stabilite la art. 165, este posibila numai daca este prevazuta expres in contractul colectiv de munca aplicabil sau in contractul individual de munca.

(4) Intarzierea nejustificata a platii salariului sau neplata acestuia poate determina obligarea angajatorului la plata de daune-interese pentru repararea prejudiciului produs salariatului.


[ link extern ]

Alte discuții în legătură

Articol din codul muncii care obliga angajatorul sa plateasca salariul angajatului Costina_eu Costina_eu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista in Codul Muncii un articol care sa oblige angajatorul sa achite restantele catre angajat. Precizez ca desi am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza chenzina 1 si 2 in contabilitate? bayramovici bayramovici AM DE INREGISTRAT IN CONTABILITATE SALARIILE AFERENTE LUNII OCT. PE CE DATA INREG FORMULELE?CAND SI CUM INREG PLATA CHENZINEI 1 DIN OCTOMBRIE? 641=421 FD ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate corapeptea corapeptea Cf. Art 66 din CCMUN Societatea trebuie sa acorde salariatei diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia la care are dreptul adica cei 15%. Aceasta ... (vezi toată discuția)