avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Inregistrare plata stat salarii
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Inregistrare plata stat salarii

Buna seara.
Va rog sa imi spuneti daca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in contabilitatea societatii in luna aprilie sau in luna mai, pentru ca ziua de salariu este 10 ale lunii urmatoare(luna mai)?.
Va multumesc.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Cu mare placere.:)
@Ganna
Sunt administratorul unei asociatii de proprietari si am avut aceasta discutie cu contabilul asociatiei, contabilul pretinzand ca statul lunii aprilie(de ex) se inregistreaza in dosarul contabil al lunii aprilie.

Statele de plata ale lunii aprilie se prind in listele de intretinere pentru luna aprilie si se repartizeaza pe fiecare apartament,dar statul il prindeti in registru de casa in ziua in care faceti plata efectiva ( 10 mai). La fel si viramentele pentru salarii, se repartizeaza in luna pentru care sunt salariile,chiar daca plata efectiva se face luna urmatoare..
Ganna a scris:

Va rog frumos sa imi spuneti si ce lege reglementeaza acest lucru?.
Multumesc.




Nu este o lege,ci un principiu ce tine de metoda contabilitatii,si anume principiul inregistrarii complete,cronologice ,sistematice si continue.

Principiul inregistrarii complete, cronologice, sistematice si continue este acel principiu al metodei contabilitatii care cere, ca in circuitul si fluxul contabil, privind patrimoniul aferent unei perioade de timp , sa se cuprinda, in mod necesar, toate operatiile si informatiile contabile, care au avut loc in acel interval de timp, in ordinea lor cronologica, adica a succesiunilor in timp.


Astfel,respectand principiul inregistrarii cronologice,se stie ca mai intai intocmim statul de plata pt. luna aprilie,document primar ce sta la baza inregistrarii in contabilitate,ca sa ramanem pe exemplul dat de dvs.care cuprinde atat salariile brute cat si contributiile individuale ale angajatului si astfel inregistram in contabilitate in aprilie ,fondul de salarii brut aprilie,contributiile sociale individuale obligatorii ale angajatilor retinute precum si creantele angajatorului catre fd. sociale aferente fd. de salarii si impozitul/salarii datorat si retinut angajatilor pe stat.
In mai,cand are loc plata drepturilor salariale ne inregistram in contabilitate,tot cf. aceluiasi principiu ,dar si in cf. cu legile care reglementeaza pensia,somajul,sanatatea si Codul Fiscal,cu plata salariilor catre angajati dar si cu plata viramentelor catre fd. sociale si a impozitului /salariu catre buget.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Mai 2012
ContSters136493, utilizator
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Articol din codul muncii care obliga angajatorul sa plateasca salariul angajatului Costina_eu Costina_eu Buna ziua, As dori sa stiu daca exista in Codul Muncii un articol care sa oblige angajatorul sa achite restantele catre angajat. Precizez ca desi am ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza chenzina 1 si 2 in contabilitate? bayramovici bayramovici AM DE INREGISTRAT IN CONTABILITATE SALARIILE AFERENTE LUNII OCT. PE CE DATA INREG FORMULELE?CAND SI CUM INREG PLATA CHENZINEI 1 DIN OCTOMBRIE? 641=421 FD ... (vezi toată discuția)
Concediu de maternitate corapeptea corapeptea Cf. Art 66 din CCMUN Societatea trebuie sa acorde salariatei diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia la care are dreptul adica cei 15%. Aceasta ... (vezi toată discuția)