avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 772 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii concediu de maternitate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

concediu de maternitate

Cf. Art 66 din CCMUN Societatea trebuie sa acorde salariatei diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia la care are dreptul adica cei 15%. Aceasta prevedere este aplicabila pentru toate tipurile de angajatori?

Cum se procedeaza daca nu am acordat aceasta suma #-o . Se poate acorda retroactiv?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mihai_u , utilizator 08:35, 21 August 2009
O puteti acorda, pe baza cererii salariatei, in termen de maxim 3 ani de la data nasterii dreptului de a primi acesti bani.
Aceasta diferenta trebuia suportata de catre angajator minim 2 luni ( depinde ce scrie si in contractul colectiv de munca la nivel de unitate) si trebuia sa apara pe statul de plata.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa refaceti statele de plata pe acele luni si declaratiile aferente.
O intrebare tot la acest subiect.

Cum se procedeaza pentru acordarea acestei diferente ? Am inteles ca minumul pt care trebuie platit e de 6 luni.
Calculez concediul de maternitate (sarcina si luazie) si diferenta ce rezulta o scot eu din buzunar ca angajator ?
Ca ce o inregistrez ?

Multumesc.
Contractul Colectiv de MUnca Unic la Nivel National 2007-2010 Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
1.contravaloarea compensarii se determina ca diferenta intre salariul de incadrare si indeminizatia aferenta concediului de maternitate.
2. aceasta se acorda din fondul de salarii (se calculeaza toate contributiile angajat si angajator)
3. se inregistreaza in contabilitate folosind inregistrarile clasice pt salarii (641=421, si cele aferente contributiilor

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate Andreia Brotea Andreia Brotea In ce situatii concrete se poate inregistra diferenta dintre salariu si indemnizatia de concediu (de maternitate) prevazuta la art. 66 din Contractul ... (vezi toată discuția)
Art 66 din cmunn ELENA2009 ELENA2009 imi poate spune cineva la ce se refera art 66 din CCUNN 2007-2010? o angajata imi solicita sa platesc diferenta dintre sal de baza individual avut si ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate in ccmun 2007-2010 Ank27 Ank27 Buna! Ar putea sa imi explice cineva mai clar art 66 din ccmun 2007-2010..sa inteleg ca in prima luna de concediu de maternitate salariata va primi un salariu ... (vezi toată discuția)