Cf. Art 66 din CCMUN Societatea trebuie sa acorde salariatei diferenta dintre salariul de baza si indemnizatia la care are dreptul adica cei 15%. Aceasta prevedere este aplicabila pentru toate tipurile de angajatori?
Cum se procedeaza daca nu am acordat aceasta suma #-o . Se poate acorda retroactiv?
Aceasta diferenta trebuia suportata de catre angajator minim 2 luni ( depinde ce scrie si in contractul colectiv de munca la nivel de unitate) si trebuia sa apara pe statul de plata.
Din punctul meu de vedere ar trebui sa refaceti statele de plata pe acele luni si declaratiile aferente.
Cum se procedeaza pentru acordarea acestei diferente ? Am inteles ca minumul pt care trebuie platit e de 6 luni.
Calculez concediul de maternitate (sarcina si luazie) si diferenta ce rezulta o scot eu din buzunar ca angajator ?
Ca ce o inregistrez ?
Contractul Colectiv de MUnca Unic la Nivel National 2007-2010 Art. 66. - (1) in cazul in care salariata se afla in concediu de maternitate, unitatea va compensa, pe o anumita perioada, diferenta dintre salariul de baza individual avut si indemnizatia legala la care are dreptul.
(2) Perioada pe durata careia se acorda compensarea va fi stabilita prin contractele colective de munca la nivel de unitate, dar nu mai putin de 6 saptamani.
(3) Diferentele de salarii vor fi acordate din fondul de salarii.
1.contravaloarea compensarii se determina ca diferenta intre salariul de incadrare si indeminizatia aferenta concediului de maternitate.
2. aceasta se acorda din fondul de salarii (se calculeaza toate contributiile angajat si angajator)
3. se inregistreaza in contabilitate folosind inregistrarile clasice pt salarii (641=421, si cele aferente contributiilor
Art 66 din cmunn
ELENA2009
imi poate spune cineva la ce se refera art 66 din CCUNN 2007-2010?
o angajata imi solicita sa platesc diferenta dintre sal de baza individual avut si ... (vezi toată discuția)