avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Demisie, preaviz, program de lucru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Demisie, preaviz, program de lucru

Buna ziua,

In perioada de preaviz, mi se poate propune/impune reducerea timpului de lucru si a salariului ?

Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 31 Martie 2014
Pe durata preavizului , c.i.m. isi produce toate efectele.

Prin urmare, angajatorul va poate propune asa ceva, dar dvs nu sunteti obligat sa acceptati.
Depinde din partea cui este preavizul. Daca demisionati dvs si dati preaviz, angajatorul (fiind dreptul sau de a accepta/refuza) poate renunta la dreptul sau de preaviz total sau partial. Daca, in schimb, sunteti dat afara, dreptul de preaviz vi se cuvine si atunci numai dvs puteti decide daca acceptati sau nu modificari la structura si durata muncii, pe aceasta perioada. Succes!
Reducerea timpului de munca in perioada de preaviz este obligatorie numai daca este mentionata in c.i.m., in c.cm aplicabil sau in reg.intern al angajatorului.
Multumesc mult.
Multumesc de mesaj. Eu am depus preavizul si, consider eu, am fost generos acordand maximul legal deoarece as fi putut depune un preaviz scurt in conditiile neplatii unor salarii restante. In fine, pentru a mi se da preaviz, ar trebui sa am bube mari, ceea ce nu e cazul.

Alte discuții în legătură

Demisia ionutzt ionutzt Buna ziua Imi puteti spune daca demisia la initiativa angajatului este considerat un motiv imputabil? Multumesc! (vezi toată discuția)
Cate ore se lucreaza in preavizul de demisie? Claudiagh Claudiagh Buna ziua, Am si eu o rugaminte: am inteles ca in codul muncii se regaseste un articol in care scrie ca in timpul preavizului de demisie angajatul are ... (vezi toată discuția)
Articolul 81 aliniatul 7 Șofer harnic Șofer harnic Pe data de 13-05-2019 am depus o cerere de preaviz cu încetarea c.i.m pe data de 27-05-2019 ,mi s-a transmis o decizie încetare c.i.m prin demisie,nu ... (vezi toată discuția)