avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1932 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Articolul 81 aliniatul 7
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Articolul 81 aliniatul 7

Pe data de 13-05-2019 am depus o cerere de preaviz cu încetarea c.i.m pe data de 27-05-2019 ,mi s-a transmis o decizie încetare c.i.m prin demisie,nu înțeleg de ce dacă eu am stat perioada de preaviz. Aș mai dori să întreb la o perioadă de preaviz de 20 zile se lucrează 4 ore pe zi sau 8 vă mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:51, 28 Mai 2019
Art.81 alin.7 C.mun. reglementeaza incetarea c.i.m. prin demisie ...

Daca ati avut un termen de preaviz de 20 de zile , atunci data de 27.05.2019 nu poate fi data incetarii c.i.m. prin demisie cu preaviz, ci data incetarii c.i.m. prin demisie cu renuntarea partiala la termenul de preaviz.

Legea prevede ca pe durata preavizului c.i.m. isi produce toate efectele...astfel ca, durata timpului de munca in perioada de preaviz este cea mentionata in c.i.m. ...

De exemplu, daca in c.i.m. timpul de munca este de 8 ore/zi , in lipsa unor dispozitii contrare timpul de munca pe perioada preavizului va fi tot de 8 ore/zi.

Reducerea timpului de munca pe durata preavizului este posibila numai daca este prevazuta in ccm aplicabil angajatorului sau in reg.intern al acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie cu art 55 lit b Florygociu Florygociu As vrea sa stiu daca s-a încheiat cu art 55 lit b sunt obligata sa stau in preaviz 20 zile?sau pot sa stau in preaviz cu concediu fara plata?nu pot sa ma mai ... (vezi toată discuția)
Demisia germi germi Preaviz cate zile? Programul de lucru este cel normal? (vezi toată discuția)
Preaviz Ma numesc Manea Adrian și lucrez la compania CGS de aproximativ 3 luni și aș vrea să știu cum se procedează cu acel preaviz,deoarece mi se spune că mi ... (vezi toată discuția)