avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Activitate alexanra

Activitate alexanra

Răspuns la discuția Divort
Unul dintre minori are 11 ani . Are dreptul sa alega cu cine ramane? Tatal este ajutat de parinti in cresterea copiilor pe cand mama nu beneficiaza de un asemenea ajutor si partea financiara la tata e mai bine dezvoltata decat la mama . Credeti ca tatal va putea avea castig de cauza ?
Discuție Divort
Buna ziua ,

Sunt intr-o dilema va rog sa ma ajutati sa o deslusesc , am un frate care din nefericire dupa cativa ani de casnicie a ajuns in prag de divort . Din aceasta reletie au rezultat doi copii . El impreuna cu familia locuiete la parintii mei care ii si ajuta cu cresterea copiilor . Situatia dintre ei e dezastruasa chiar nu mai e nici o cale de intoarcere , nu au nimic facut in comun decat copiii . Ea nu vrea sa plece folosinduse de faptul ca e luata in spatiu de parintii mei si chiar si dupa divort va locui tot la adresa din buletin. Este posibil acest lucru daca intanta decide ca convetuirea lor este imposibila ? Chiar si dupa divort sa locuiasca acolo ? Fratele meu nu a inaintat actiunea de divort dar vrea so faca . Cum ar trebui sa procedeze ? Sa puna capat acestei agonii..... mai ales pentru copiii care sufera foarte mult vazand in fiecare zi scene desprinse din filme ca in realitate mie greu sa cred ca mai exista asa ceva.
Eu am intrebat cum pot obtine custodia definitiva a copilului fara sa mai fie tatal implicat deoarece vreau sa il transfer la o alta scoala si conducerea de acolo mi-a spus ca nu pot fara acordul tatalui , cu asta o sa rezolv o sa merga el la un notar sa- imi faca o procura dar as vrea ca pe viitor sa nu ma mai lovesc de aceste probleme , deoarece el este foarte departe( 400 km )si nici o situatie financiara nu are sa se poata deplasa .
Eu am renuntat la tot inclusiv la pensia alimentara care de aproape doi ani nu mi-a dat nici un leu nu e asta problema si daca il dau in judecata din nou pentru pensie nu rezolv nimic ca tot nu are de unde sa-i dea copilului acesti bani , el este un alcoolic si cu asta am spus tot.
As vrea sa stiu daca merg in instanta cu hotararea de divort in care este precizat motivul consumul de alcool as putea obtine aceasta custodie in lipsa lui? Nu ca el nu ar fi de acord sa imi cedeze mie aceste drepturi dar dupa cum va mai spus nu are posibilitatea de a ajunge la proces .
In ce consta aceasta notificare ? ce tebuie sa fac mai exact ?
Buna ziua ,

Eu vreau sa-imi transfer copilul la o alta scoala , si nu pot fara procura de imputernicire , o avea si tatal acealeasi drepturi cu mine dar are si obligatii fata de acest copil .
Daca sunteti parinte ar tebui sa stiti ce inseamna sa cresti un copil , nu trebuie sa fii parinte doar pe hartie asta trebuie dovedita prin fapte.
Cat despre binele copilului aveti dreptate are nevoie de amandoi parintii dar sunt si situatii in care nu are nici un avantaj, dupa cum am vazut ma-ti caracterizat ca pe o scorpie dar nu este deloc asa ,eu nu vreau sa-i iau dreptul de a fi parinte , dar nici nu pot sa il caut toata viata prin lume , ca sa pot sa fac ceva cu viitorul copilului meu .
Si daca nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea lui ce rol mai are un astfel de parinte in viata unui copil ?
As dori sa stiu daca as merge din nou in instanta pentru a cere aceste drepturi si el nu sar prezenta ,ce as putea face ? Motive sunt suficiente .
O zi buna
Buna ziua,
in urama divortului in care au fost minori , copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educatie dar autoritatea parinteasca ne-a revenit la ambii parinti , as dori sa stiu daca pot obtine o procura definitiva din care sa imi revina toate drepturile parintesti ,fara sa mai deschid proces de judecata din nou (procura imi trebuie pentru transferul copilului la o alta scoala, dar as vrea sa stiu daca se poate obtine o procura de care care sa ma pot folosi in tot ceea ce vreu sa fac : transfer la o alta scoala , olimpiada ,iesirea cu copilul din tara etc)
Multumesc!