Buna ziua,
in urama divortului in care au fost minori , copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educatie dar autoritatea parinteasca ne-a revenit la ambii parinti , as dori sa stiu daca pot obtine o procura definitiva din care sa imi revina toate drepturile parintesti ,fara sa mai deschid proces de judecata din nou (procura imi trebuie pentru transferul copilului la o alta scoala, dar as vrea sa stiu daca se poate obtine o procura de care care sa ma pot folosi in tot ceea ce vreu sa fac : transfer la o alta scoala , olimpiada ,iesirea cu copilul din tara etc)
Multumesc!
Buna ziua,
Atata timp cat doar domiciliul copilului a fost stabilit la dumneavoastra iar autoritatea parinteasca este exercitata de ambii parinti, dumneavoastra ce doriti?
Tatal are aceleas drepturi si obligatii fata de minor ca si dumneavoastra.
Neintelegerile dintre parinti nu trebuie sa se rasfranga asupra minorului.
Pentru participarea minorului la activitati scolare sau sportive in tara nu este nevoie de o procura speciala asa cum nu este nevoie de asa ceva pentru transfrarea minorului de la o scoala la alta.
pentru iesirea din tara a minorului trebuie sa existe un acord notarial si al parintelui care nu il insoteste.
Ar fi bine ca inainte de a face orice sa va ganditi la interesul copilului si mai putin la disputele dumneavoastra, dispute pe care, dealtfel, le-ati transat prin divort. Ma adresez ambilor parinti!
Gabriel Klein Kiritescu
Un copil are nevoie de ambii parinti, inlaturarea tatalui din viata copilului doar pentru ca nu doriti sa comunicati cu el in legatura cu deciziile privitoare la viata copilului nu serveste interesului copilului. Copilul nu are nicio vina ca parintii lui nu mai pot trai impreuna, chiar daca nu mai sunteti un cuplu, ramaneti in continuare parintii lui.
Completez raspunsul dlui avocat cu urmatoarea informatie: legea protectiei drepturilor copilului a fost modificata recent si include chiar un paragraf referitor la solicitarea dvs:
"(25) Se consideră motive întemeiate pentru ca instanţa să decidă ca autoritatea părintească să se exercite de către un singur părinte alcoolismul, boala psihică, dependenţa de droguri a celuilalt părinte, violenţa faţă de copil sau faţă de celălalt părinte, condamnările pentru infracţiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infracţiuni cu privire la viaţa sexuală, infracţiuni de violenţă, precum şi orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de către acel părinte a autorităţii părinteşti."
Eu vreau sa-imi transfer copilul la o alta scoala , si nu pot fara procura de imputernicire , o avea si tatal acealeasi drepturi cu mine dar are si obligatii fata de acest copil .
Daca sunteti parinte ar tebui sa stiti ce inseamna sa cresti un copil , nu trebuie sa fii parinte doar pe hartie asta trebuie dovedita prin fapte.
Cat despre binele copilului aveti dreptate are nevoie de amandoi parintii dar sunt si situatii in care nu are nici un avantaj, dupa cum am vazut ma-ti caracterizat ca pe o scorpie dar nu este deloc asa ,eu nu vreau sa-i iau dreptul de a fi parinte , dar nici nu pot sa il caut toata viata prin lume , ca sa pot sa fac ceva cu viitorul copilului meu .
Si daca nu contribuie cu nimic la cresterea si educarea lui ce rol mai are un astfel de parinte in viata unui copil ?
As dori sa stiu daca as merge din nou in instanta pentru a cere aceste drepturi si el nu sar prezenta ,ce as putea face ? Motive sunt suficiente .
O zi buna
Custodia totala copil
bartmarc
Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)