avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Custodia totala Copil
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Custodia totala Copil

Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau sa il aduc aici la mine sal iau, tatal copilului meu nici nu are unde sa stea si numai eu pot avea grija de el sa fie bn pentru copil, pe scurt ce ma intereseaza este daca pot optine custodia totala unica a copilului, cum procedez, si cel mai mult ma intereseaza cat dureaza procesul cu aproximatie cand o sa vin sa inaintez procesul va multumesc aspt niste raspunsuri
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara
1. Custodie totala, cum spuneti dumneavoastra adica sa-l decadeti pe tata din dreptrurile parentale, nu cred sa reusiti vreaodata daca nu este intr-una din situatiile limitativ prevazute de codul civil.
2. Veti putea obtine, prin instanta, dreptul ca minorul sa locuiasca cu dumneavoastra.
3. Daca tatal nu va da procura sa scoateti copilul din tara va puteti adresa instantei.
4. Un dosar pentru sentinta care sa suplineasca acordul unui parinte si pentru stabilire domiciliu, poate dura intre 6 luni si 2 ani functie de incarcarea instantelor de domiciliu ale dumneavoastra si de caile de atac ale sotului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Procesul poate dura de la câteva luni până chiar la 2 ani,dacă se ajunge și la calea de atac cu apel, depinde foarte mult și de cum va reacționa tata copilului, cum se va apăra, în cazul că nu va fi de acord cu cererea dvs.

Autoritatea părintească COMUNĂ(custodia comună) este regula, pe când autoritatea părintească exclusivă este doar excepția de la regulă.

Nu vă poate nimeni garanta că veți reuși să obțineți autoritatea exclusivă, dar vă puteți încerca norocul.

Din păcate pt. dvs., faptul că tata minorului nu are casă proprietate, e sărac..., nu reprezintă motiv pentru a i se lua exercitarea autorității părintești.

Iată care sunt motivele legale prevăzute de lege în,
Art. 36 din LEGEA 272/2004.
(6) Un parinte nu poate renunta la autoritatea parinteasca, dar se poate intelege cu celalalt parinte cu privire la modalitatea de exercitare a autoritatii parintesti, in conditiile art. 506 din Codul civil.
(7) Se considera motive intemeiate pentru ca instanta sa decida ca autoritatea parinteasca sa se exercite de catre un singur parinte alcoolismul, boala psihica, dependenta de droguri a celuilalt parinte, violenta fata de copil sau fata de celalalt parinte, condamnarile pentru infractiuni de trafic de persoane, trafic de droguri, infractiuni cu privire la viata sexuala, infractiuni de violenta, precum si orice alt motiv legat de riscurile pentru copil, care ar deriva din exercitarea de catre acel parinte a autoritatii parintesti.
(8) In cazul existentei unor neintelegeri intre parinti cu privire la exercitarea drepturilor si indeplinirea obligatiilor parintesti, instanta judecatoreasca, dupa ascultarea ambilor parinti, hotaraste potrivit interesului superior al copilului.
Procesul poate dura mult timp dacă exista probleme și în cazul dvs. pot exista.

Ca sa luați copilul undeva trebuie făcută o ancheta sociala.

Cred ca veți avea un proces dificil.
si numai eu pot avea grija de el sa fie bn pentru copil,


se pare ca nu numai dvs, acum cu cine e copilul, cine in ingrijeste ? Banuiesc ca mama dvs.
Conteaza care e relatia dintre tata si copil.. daca se dovedeste ca e in interesul copilului sa il luati la dvs, instanta va suplini prin hot acordul tatalui.
Nu cred ca aveti sanse sa exercitati singura autoritatea parinteasca.
Incercati sa obtineti pe cale amiabila acordul tatalui pt a pleca cu copilul .
Pot sa obtin prin instanta sa il pot lua cu mine adica sa mi se dea procura de la tatal copilului, cine ma poate sfatui cum sa procedez, vreau cat mai repede sa-l il pot lua cu mine dar nu pot pentru ca tatal copilului meu nu imi da procura cum procedez in cazul acesta, pot sa obtin prin instanta.

Alte discuții în legătură

Proces de custodie ... Cri013 Cri013 Bună. Am o întrebare, sper sa ma puteți ajuta. În cazul unui proces de custodie, în urma separării părinților prin divorț, dacă tatal dorește ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva amandina20 amandina20 buna ziua.as avea o intrebare,am un copil de 3luni si m-am despartit de tatal lui,nu am fost casatoriti,copilul este pe numele lui si as vrea sa il dau in ... (vezi toată discuția)
Custodie exclusiva David90 David90 Buna seara.As dori sa stiu daca pot avea custodie exclusiva in cazul in care tatal copilului a fost inchis pt furt in Germania,dar a fost scos pe cautiune,plus ... (vezi toată discuția)