Buna ziua,
in urama divortului in care au fost minori , copilul mi-a fost incredintat spre crestere si educatie dar autoritatea parinteasca ne-a revenit la ambii parinti , as dori sa stiu daca pot obtine o procura definitiva din care sa imi revina toate drepturile parintesti ,fara sa mai deschid proces de judecata din nou (procura imi trebuie pentru transferul copilului la o alta scoala, dar as vrea sa stiu daca se poate obtine o procura de care care sa ma pot folosi in tot ceea ce vreu sa fac : transfer la o alta scoala , olimpiada ,iesirea cu copilul din tara etc)
Multumesc!
Nu stiu cine v-a facut scorpie, insa va rog sa nu acuzati oamenii care incearca sa va ajute.
Referitor la intrebarea dv. din final, nu inteleg la ce va referiti... ce ati putea face pentru ce? Acele probe care sunt, acele motive? Daca nu ne spuneti nimic, noi nu putem sa va sfatuim cat de cat corect...
Referitor la motivul pe care il prezentati cu scoala, el nu are temei legal si, din 03.10.2013, in cazul aratat de dv. cu schimbarea scolii acordul tatalui nu va este necesar.
Eu am intrebat cum pot obtine custodia definitiva a copilului fara sa mai fie tatal implicat deoarece vreau sa il transfer la o alta scoala si conducerea de acolo mi-a spus ca nu pot fara acordul tatalui , cu asta o sa rezolv o sa merga el la un notar sa- imi faca o procura dar as vrea ca pe viitor sa nu ma mai lovesc de aceste probleme , deoarece el este foarte departe( 400 km )si nici o situatie financiara nu are sa se poata deplasa .
Eu am renuntat la tot inclusiv la pensia alimentara care de aproape doi ani nu mi-a dat nici un leu nu e asta problema si daca il dau in judecata din nou pentru pensie nu rezolv nimic ca tot nu are de unde sa-i dea copilului acesti bani , el este un alcoolic si cu asta am spus tot.
As vrea sa stiu daca merg in instanta cu hotararea de divort in care este precizat motivul consumul de alcool as putea obtine aceasta custodie in lipsa lui? Nu ca el nu ar fi de acord sa imi cedeze mie aceste drepturi dar dupa cum va mai spus nu are posibilitatea de a ajunge la proces .
Nici nu trebuie musai sa vina, poate trimite o hartie...
Partea cu scoala, repet, in lipsa raspunsului parintelui acordul nu va mai e necesar; modificarea legislativa e noua, informati scoala ca s-a modificat legea 272/2004. Art. 31 sau 32, nu retin, are niste aliniate nou introduse.
Custodia totala copil
bartmarc
Sunt mama unui copil de 4 ani, dar sunt plecata in strainate si sunt despartit de sot am trai doar in concubinaj, cum procedez eu am loc de munca aici si vreau ... (vezi toată discuția)