avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1759 soluții astăzi
Forum Activitate craciundaniel1980

Activitate craciundaniel1980

Buna ziua,

Mergeam pe o strada cu sens unic, din fata mi-au venit 2 masini pe contrasens. Strada a devenit sens unic inainte cu 2 zile de accident iar atunci soferii nu prea respectau indicatorul de interzis -sens opus. Am fost obligat sa ma dau mai in dreapta pentru a nu ma lovi frontal soarele m-a orbit din fata, am auzit un poc si am oprit. Era la inceputul lunii Octombrie cand au fost temperaturi scazute parbrizul nu era foarte clar iar la ora 8.20 cand soarele rasare pe aceasta strada cam ai probleme insa acest lucru nu ma scuteste de vina. Aveam in jur 30-40km/h intrucat am oprit la 3 metri de el iar masina a fost la o distanta de 1.9 m de bordura din cate imi aduc aminte. Alcolemie 0.....

Evenimentul s-a spodus intr-o comuna din Ilfov la 300 m de locul unde stau.
Multumesc pentru raspunsuri.

Victima mea nu este cooperanta. Faptul ca vrea sa mearga pe parte civila am aflat din alta parte....Lamuririle mele ar fi daca trebuie sa-mi iau avocat sau ma reprezint singur? Compania de asigurari cand intra in schema, cine o citeaza ? Eu voi fi citat la toate termenele de judecata sau preia avocatul companiei de asigurari?
M-ar interesa sa stiu cam ce ma asteapta....si cat timp voi piede intrucat astazi la serviciu nu prea te mai intelege nimeni.
Am sa incerc sa fiu cat se poate de scurt in explicarea spetei mele. Acum circa 2 luni am acrosat un biciclist. Politistul de caz mi-a spus ca vina este in totalitate a mea si a inceput urmarirea penala.... Partea vatamata si-a exprimat dorinat de a merge la IML sa scoata certificat. Acum cateva zile am fost la politie care m-a informat ca a primit certificatul medico legal insa acesta este sub 10 zile caz in care va propune catre procuror neinceperea urmaririi penale. Permisul mi-a spus ca il voi recupera in 2 luni pe baza rezolutiei date de procuror fara a fi suspendat intrucat nu am incalcat nici o regula de circulatie. Acum circul pe dovada....Pana aici totul este clar si pot spune ca am avut noroc...

Acum partea vatamata mi-a spus ca va merge mai departe .....si va intenta proces civil. Rugamintea mea ar fi sa-mi explicati la ce sa ma astept, adica la cate termene voi fi chemat, cam ce batai de cap ma astepta, cum este cu asiguratorul.....De impacat cu victima nu poate fi vorba intrucat el crede ca poate obtine muti bani insa va precizez ca a avut de suferit 2 copci la cap cateva contuzii si nu a necesitat internare in spital.

Multumesc anticipat
Multumesc frumos de raspuns.
Politistul care ancheteaza cazul va lua o declaratie de la persoana vatamata si o va instiinta ce pasi poate urma dansa. Tinand cand ca incidentul a fost pe trecerea de pietoni esti vinovat. In functie de ce hartii depunde victima la dosar( declaratie, certificat medico-legal) politistul va intocmi dosarul cu propunerea de incepere sau neancepere a urmaririi penale. Din cate stiu ca sa poata incepe urmarirea penala certificatul medico-legal treb sa aibe un nr mai mare de 10 zile de ingrijiri medicale ceea ce nu cred ca este cazul tau dar nu se stie niciodata....
In ceea ce priveste permisul treb sa mergi inainte cu cateva zile de expirarea dovezii la procuror sa-ti elibereze o hartie cu care mergi la politie sa-ti prelungeasca dovada pentru inca 30 zile. Ceea ce ti-am spus acum treb sa-ti spuna politistul care ancheteaza cazul dar inteleg ca nu ai dat de unul binevoitor.
Si eu sunt cam in acelasi caz numai ca nu s-a petrecut pe trecere, evenimentul. Pe scurt avem de alergat ceea ce nu este deloc placut.....
Am luat legatura cu victima si m-a anuntat ca a fost la medico legal insa rezultatul il primeste in 2-3 saptamani. Pe de alta parte mi-a spus ca putem avea o discutie legata de daune. Ma sfatuiti sa ma duc pana iese certificatul medico legal sau dupa?
Din cate am intens de la polițist nu vrea sa facă nimic pana nu se duce la IML. Acolo am înțeles ca nu contează dacă a fost internat sau nu. I-am provocat o plaga la cap pentru care au fost necesare 2 copci și câteva vânătăi și zgârieturi. Teoretic poate obține mai mult de 10 zile.
In urma unui accident rutier am acroșat un biciclist. Victima nu a fost internata însa și-a anunțat intenția de a scoate un certificat medico-legal. In cazul in care acest certificat va cu un mai mare de 10 zile de îngrijiri medicale credeți ca este necesar ca îmi iau un avocat?