avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 731 soluții astăzi
Forum Activitate DOINABOICEA

Activitate DOINABOICEA

Discuție Asigurare CASCO
Buna dimineata. Am cumparat o masina in 2009 cu credit bancar pe 7 ani, deci din 2009-2016 si cu contract de Casco tot pe 7 ani (am inteles ca asa e obligatoriu). In aprilie anul acesta am achitat integral valoarea creditului restant si datoria catre banca s-a stins definitiv. Intrebarea mea este daca mai e nevoie sa platesc polita Casco in continuare in baza contractului de 7 ani sau nu mai e necesar. Va multumesc anticipat!
Buna ziua..referitor la acest subiect deschis in octombrie 2013, vreau sa mentionez ca tocmai acum dupa 7 luni societatea de asigurari au virat indemnizatia bancii la care aveam creditul auto...de la data in care s-a produs evenimentul si pana la data cand se incheia creditul (iunie 2016). Ideea este ca atunci cand am instiintat banca si asigurarile, ca titularul creditului auto si implicit titularul autoturismului s-a sinucis, ei au trimis o adresa catre noi prin care solicitau cateva acte cu precizarea ca pana la solutionarea dosarului pt indemnizatie, mostenitorii de gradul 1 vor plati in continuare ratele aferente creditului. Sotul meu a platit toate ratele, din 2009 incoace. Acum dupa 7 luni asigurarile au platit indemnizatia bancii iar noi ca sa ne recuperam banii pe cele 7 luni, trebuie sa depunem un certificat de mostenitor. Mentionez ca soacra mea traieste(sotia titularului creditului si al autoturismului) iar sotul meu mai are o sora. In mod normal daca toate ratele sunt platite de sotul meu (nu stiu daca se poate demonstra cu chitantele primite de la banca cand depuneam banii)Masina ar trebui sa ii revina, dar ma gandesc sa nu se trezeasca soacra sau cumnata ca au si ele drepturi(care in mod normal le au). deci, cum se procedeaza pt a obtine un certificat de mostenitor?
Răspuns la discuția Extindere pergola
Multumesc frumos pt raspuns!
Buna ziua. In primul rand as dori sa imi cer scuze daca nu ma incadrez cu intrebarea pe acest site de specialitate. Locuiesc la bloc, iar in fata scarii de la intrarea in bloc exista o pergola din lemn masiv facuta de primarie ca la majoritatea altor scari de bloc. Pe aceasta pergola de o parte si de alta sunt plantate niste flori cataratoare foarte frumoase care fac umbra bancilor din fata scarii, dar care din pacate nu au suficient loc unde sa se intinda. impreuna cu locatarii acestei scari am decis sa facem o prelungire acestei pergole cu un cadru metalic sudat sub forma de bolta pt a se extinde acele plante ornamentale si a umbrii toata intrarea in bloc..este vb de 6m patrati calculati de langa acea pergola deja existenta si pana la trotuarul pietonal din fata blocului, la aceiasi inaltime cu cea existenta deja. Mentionez ca de fiecare data cand se intinde mai mult decat trebuie planta este taiata de cei care se ocupa cu amenajarea spatiilor verzi...iar noi ramanem iarasi fara umbra . Din cate am inteles trebuie luate niste aprobari...dar unde trebuie mers pt aceste aprobari...ca sa nu ne trezim apoi ca luam amenzi. Multumesc pt intelegere si astept un raspuns. O zi buna tuturor!
Buna ziua. As dori un raspuns la o intrebare. Socrul meu a achizitionat un bun printr-un credit bancar in aprilie 2009 iar sotul meu este co-imprumutat la acel credit. in baza creditului s-a incheiat si o plota de asigurate (pachet standard) care cuprinde printre alte cauz asigurate si decesul. vreau sa mentionez ca in urma cu aproape o luna socrul meu (titularlu creditului) a decedat (sinucidere)...iar noi am luat legatura cu banca si apoi cu firma de asigurari. Am primit o adresa de la asigurator cu toate actele necesare demesului pt a primi acea indemnizatie. rata o platim in continuare lunar ...asa am inteles pana la solutionarea dosarului. Dar intrebarea este....Este posibil sa nu ne aprobe dosarul pt indemnizatie deoarece a fost sinucidere si nu un deces din cauze naturale ? ....pt ca au cerut si certificatul medico legal iar acolo scrie ca a fost sinucidere. vreau sa precizez ca valoarea creditului este destul de mare iar de plata mai aveam pana in 2016 (credit pe 7 ani) Imi cer scuze dacaa nu am folosit termeni corespunzatori si astept un raspuns. Multumesc frumos!