avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Asigurare CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Asigurare CASCO

Buna dimineata. Am cumparat o masina in 2009 cu credit bancar pe 7 ani, deci din 2009-2016 si cu contract de Casco tot pe 7 ani (am inteles ca asa e obligatoriu). In aprilie anul acesta am achitat integral valoarea creditului restant si datoria catre banca s-a stins definitiv. Intrebarea mea este daca mai e nevoie sa platesc polita Casco in continuare in baza contractului de 7 ani sau nu mai e necesar. Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Constantin Popovici , Consultant asigurari 08:36, 30 August 2014
Pentru raspuns concret sunt necesare date concrete
Difera strategia fiecarei societati de asigurare
Legea 136/1995 privind asigurarile si reasigurarile in Romania, cu completarile si modificarile ulterioare, prevede

Art. 201. - Denuntarea contractului de asigurare de catre una dintre parti se poate efectua numai cu notificarea prealabila a celeilalte parti, care trebuie facuta cu cel putin 20 de zile inainte de denuntare.

Art. 21. - In cazul in care contractul de asigurare este modificat prin acordul partilor, denuntat sau reziliat, plata ori, dupa caz, restituirea primelor se va face conform contractului de asigurare sau in baza unei hotarari judecatoresti definitive si irevocabile.

Teoretic o polita Casco poate fi denuntata in mai multe situatii distinct prevazute de fiecare asigurator
In cazul dv exista posibilitatea sa solicitati renuntarea/rezilierea politei , daca a-ti achitat prima de asigurare anuala sau rata intai si in perioada de asigurare nu ati avut evenimente si nu s-au platit despagubiri si/sau nu sunt avizate daune pe polita desfiintata, atunci polita poate fi denuntata/reziliata in conformitate cu prevederile contractuale , returnandu-se, dupa caz, partea de prima referitoare la perioada pentru care si-a exercitat dreptul de denuntare/reziliere, mai putin cheltuielile necesare si utile efectuate de asigurator in vederea corectei administrari a politei, inclusiv cele legate de reasigurare.
daca nu mai doriti nu platiti polita CASCO si automat polita se reziliaza datorita neplatii. Daca doriti alta polita CASCO puteti merge unde doriti.
Acum, masina va apartine. Putei sa aveti casco , sau nu , asa cum considerati , sau va permiteti . Este suficient sa nu mai platiti polita respectiva , automat se va rezilia.
Eu zic totusi sa cititi cu atentie contractul. La contractele pe periaoda mai mare de 1 an in care primele anilor urmatori nu pot fi influentate de daunalitate sa existe o clauza speciala in care, in functie de nr de daune si valoarea lor sa fiti obligat la achitarea tuturor primelor . Dumneavoastra trebuie sa stiti cel mai bine ce tip de contract ati semnat si ce clauze prevedea !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligativitate plata casco danaun danaun Buna ziua, In septembrie 2008 am contractat un credit auto pe 9 ani. Pentru toata aceasta perioada am fost obligata sa platesc o asigurare casco ... (vezi toată discuția)
Are voie o firma de leasing sa anuleze polita de asigurare? andrei111222 andrei111222 Va salut. Am o problema destul de delicata, as aprecia daca as primi un raspuns din punct de vedere legal. Are voie o firma de leasing sa anuleze polita casco ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la asigurarea casco imosoft imosoft Buna ziua, In luna iulie am facut o asigurare CASCO pentru un autovehicul proprietate personala. Am optat spre o polita cu plata trimestriala, prima rata ... (vezi toată discuția)