avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 738 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Renuntarea la asigurarea CASCO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Renuntarea la asigurarea CASCO

Buna ziua,

In luna iulie am facut o asigurare CASCO pentru un autovehicul proprietate personala. Am optat spre o polita cu plata trimestriala, prima rata platind-o la sfarsitul lunii iulie. Acum as vrea sa renunt la asigurare, si ma intreb daca este posibil, si cu ce costuri (mai ales din partea mea).

Am citit de cateva ori contractul de la polita de asigurare, nu mentioneaza absolut nimic despre obligativitatea ca eu sa raman "in sistem" timp de un an, sau despre plata despagubiri catre asigurator in cazul in care ies din sistem sub un an.

Din discutii cu mai multi prieteni, si din ce vad si pe Internet, cea mai simpla optiune este sa nu mai achit urmatoarea/urmatoarele rate ale politei, urmand ca asigurarea sa se termine de la sine. Intrebarea este: care sunt riscurile pt. mine daca procedez in acest mod?

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Mihai Lupu , Consultant asigurari 22:02, 30 Octombrie 2012
Daca nu mai platiti urmatoarea rata, contractul de reziliaza de drept dupa expirarea unui termen de cateva zile pana la o luna de la data scadenta. De asemenea, dumneavoastra nu veti mai fi asigurat dupa expirarea termenului de gratie.
Nu exista nici un risc pentru dumneavoastra in acest caz. Asta insa cu conditia sa nu fi avut un eveniment rutier si sa nu fi primit o despagubire in perioada cat ati fost asigurat.
ce inseamna exact un contract de asigurare casco fara fransiza? am asa ceva si sunt curios daca exista vreo limita de costuri/daune pe care le suporta asiguratorul.
"Fara fransiza" , inseamna ca nu achitati nicio taxa in caz de dauna . Suma asigurata este valoarea ramasa la momentul incheierii politei / aniversarii politei , care se obtine inmultind valoarea de nou cu coeficientul de corectie ( pt. vechimea autovehiculului ) . Problema este ca valoarea ramasa este mai mare decat valoarea de piata . De aceea , pentru a plati o prima anuala mai mica , recomand : - fransiza la furt total sau dauna totala 20% ; - fransiza la daune partiale 0 % .
eu am o astfel de polita. si vreau sa o bag pe casco in perioada care vine, daunele nu sunt / mari , dar sunt mai multe, jumate datorita strazilor * in constructie * de luni de zile - zgarieturi , altele datorita parcarilor autohtone, iar altele sunt * opera * mea... am vazut pe forumuri, ca lumea se plange ca nu li s-o acceptat dosarele de dauna, etc. nu aducem in discutie elementul timp , respectiv 24 ore, pentru ca atunci cand am pocnit eu un stalp, am sunat la ei , avand o carte de vizita de la societatea de asigurari, si nu a raspuns nimeni; pentru micile cadouri primite in parcarile autohtone, iar exclus pentru ca lasi masina in parcare la 7, si o iei de acolo la 6 cand ai terminat programul, daca e si seara, aleluia, pot sa tereaca si zile/luni pana sa observi
Inainte de a demara orice actiuni in obtinerea de despagubiri sau de a rezilia un contract CASCO, e bine sa cititi si dvs. propriile contracte de asigurare semnate cu asiguratorul, adica macar cand aveti nevoie daca la inceput nu ati solicitat toate informatiile si nu ati primit un set de conditii pe care sa il puteti lectura in liniste si mai apoi sa semnati acele contracte.

Contractele de asigurare au format standard( ctr. de adeziune) si doar in conditii speciale se poate negocia direct cu un reprezentant al asiguratorului modificarea clauzelor contractului respectiv.De aceea e bine sa intelegem exact ce am semnat, intrucat e mai simplu sa gasim o alta societate de asigurari, care ne ofera un contract convenabil decat sa incepem un razboi nesfarsit pe clauze abuzive, pe lipsa primirii despagubirii, etc. Si nu mai vorbim de costurile unor astfel de actiuni.

Alte discuții în legătură

Omniasig ne fura oceanu andrei oceanu andrei Am fost la omniasig si am depus doua dosare de dauna,am dus masina la service dupa care am primit acasa la diferenta de o zi k ei vor sa introduca ... (vezi toată discuția)
Asigurare casco - leasing deniss_2008 deniss_2008 Buna seara. Ma confrunt cu urmatoarea problema: Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand ... (vezi toată discuția)
Casco la astra inpartit in 4 rate, accident in primul interval in penultima zi, acceptul de plata luat in perioada de gratie... sunt obligat sa platesc si urmatoarea rata? Nicolaescu Nicolaescu Am un fiat stilo coupe 1.6 si casco la ASTRA din 13 august 2008, prima polita am platit o singura rata 12 luni 507 E, polita era doar pe avarii si avea ... (vezi toată discuția)