avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2220 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... ASIGURARE CASCO - LEASING
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

ASIGURARE CASCO - LEASING

Buna seara.
Ma confrunt cu urmatoarea problema:
Am un contract de leasing a carui ultima rata s-a emis pe 02.05.2011 cu scadenta in 14.05.2011. In 2007 cand a fost semnat contractul s-a deschis si asigurare full casco pe toata perioada derularii contractului mai exact cu valabilitate pana la 09.05.2011 ora 24.
Ultima plata aferenta acestui contract am efectuat-o in data de 06.07.2011(bineinteles cu penalitatile aferente acestor intarzieri asa cum a fost stabilit prin contract).
Pe data de 08.05.2011 firma de leasing a mai emis o polita casco facultativa valabila din 10.05 pana in 09.06.2011, apoi in 08.06.2011 o alta valabila pana la 09.07.2011.
Atasez clauzele contractuale privind asigurarea, si rog pe cine poate sa-mi spuna daca conform acestora as fi obligat sa platesc casco si pe aceasta perioada (respectiv 10.05 - 09.07.2011).
ART. 13. ASIGURAREA
13.1. UTILIZATORUL se obliga sa incheie in calitate de contractant o asigurare full - CASCO Si o Asigurare de Raspundere Civila in beneficiul LOCATORULUI care va avea calitate de asigurat. Polita de asigurare full - CASCO va fl incheiata fara fransiza, prin intermediul unei societati de asigurare agreata de LOCATOR, Ia pretul DDP al autovehiculului si va fi mentinuta/reinnointa pentru a acoperi toata perioada de derulare a contractului de leasing.
13.2. UTIUZATORUL va suporta toate cheltuielile cu privire Ia asigurarea full - CASCO si Ia Asigurarea de Raspundere Civila Obligatorie a autovehiculului pe care se obliga sa le achite direct catre Asigurator in conditliile stipulate in contractele de asgurare.
13.3. UTILIZATORUL va inmana originalul contractului de asigurare full - CASCO LOCATORULUI, imediat dupa incheierea acetuia cat si la termenele scadente de reinnoire a acestuia sub sanctiunea achitarii eventualelor daune.
13.4, In situatia in care LOCATORUL este instiintat de catre Asigurator ca UTILIZATORUL nu si-a achitat una din obligatiile de plta rezultate din contractul de asigurare, LOCATORUL va putea sa plateasca in locul UTILIZATORULUI suma restanta si sa o factureze acestuia cu TVA-ul aferent.
13.5. In situatia in care pretul DDP al autovehiculului se modifica ulterior semnarii contractului de leasing (modiflcari ale taxelor vamale sau ale altor taxe datorate unor modificari legislative) sau ulterior incheierii contractului de asigurare precum si in cazul in care societateade asigurari modifica valoarea asigurarii, UTIUZATORUL este obligat sa mareasca valoarea politei de asigurare pana la acoperirea pretului DDP. Daca UTIUZATORUL omite sa indeplineasca obligatia sus mentionata, atunci LOCATORUL va putea modifica unilateral valoarea politei de asigurare, costurile acesteia find in sarcina UTIUZATORULUI.
13.6. UTILIZATORUL va suporta Ia orice dauna atat contravaloarea eventualelor fransize, cat si contravaloarea reintregirli surnei asigurate.
13.7. UTIUZATORUL se va ocupa de intocmirea tuturor formalitatilor necesare pentru recuperarea costurilor si luarea in evidenta a daunelor de la societatea Ia care este asigurat autovehiculul. Astfel, UTIUZATORUL are obligatia sa avizeze societatea de asigurari de producerea unei daune, in termenele specificate in contractul de asigurare, astfel incat constatarea pagubelor sa fie facuta de societatea de asigurani inaintea inceperii lucrarilor de reparatii.
Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: Cornelia Tulpan , Contabil 23:03, 20 Iulie 2011
Buna seara,
Din pacate va trebui sa platiti deoarece ati depasit termenul de plata a ultimei rate scadente,practic in aceasta perioada proprietarul autoturismului nu ati fost d-vs.
Imi pare rau ca nu ati stiu ca era dreptul d-vs sa va alegeti societatea de asigurare la care optati pentru un full casco ,respectand temenii contractuali(fransiza,societati agreeate de ei..etc)
deniss_2008 a scris:

ART. 13. ASIGURAREA
13.1. UTILIZATORUL se obliga sa incheie in calitate de contractant o asigurare full - CASCO Si o Asigurare de Raspundere Civila in beneficiul LOCATORULUI care va avea calitate de asigurat. Polita de asigurare full - CASCO va fl incheiata fara fransiza, prin intermediul unei societati de asigurare agreata de LOCATOR, Ia pretul DDP al autovehiculului si va fi mentinuta/reinnointa pentru a acoperi toata perioada de derulare a contractului de leasing.


Perioada de leasing se incheie atunci cand dvs. deveniti din UTILIZATOR, PROPRIETAR.
Nu este vinovata societatea de leasing ca ati intarziat plata.
Contractul se incheie cand ati platit toate ratele, nu cand este scadenta factura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Introducere fransiza casco omniasig ina_r ina_r Buna ziua, eu am un autoturism in leasing de la Unicredit cu asigurare CASCO Omniasig. Contractul CASCO este incheiat pe toata perioada leasing-ului (5 ani), ... (vezi toată discuția)
Polita casco asirom fara fransiza 1965 hari 1965 hari Buna ziua , am un contract leasing la firma MERIDIAN. Tot la ei am incheiat o polita de asigurare casco pe trei ani cu rata fixa 131 E la trei luni din ... (vezi toată discuția)
Despagubirea societatii de asigurare: la leasing sau la noul proprietar? donigao donigao Buna ziua, Va cer sfatul in urmatoarea speta: Am o masina busita de un an, nu reusesc sa ma inteleg cu asiguratorul deloc, am ajuns in instanta din cauza ... (vezi toată discuția)