avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1029 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... obligativitate plata casco
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

obligativitate plata casco

Buna ziua,

In septembrie 2008 am contractat un credit auto pe 9 ani. Pentru toata aceasta perioada am fost obligata sa platesc o asigurare casco (multianuala, polita fiind intocmita pe toata perioada, ratele fiind trimestriale, egale), cu posibilitatea rezilierii acesteia in cazul achitarii integrale a creditului anticipat sau schimbarea asiguratorului.
In 2014 am avut o dauna ce a fost acceptata fara probleme, in conditiile in care reparatia a fost efectuata intr-un service cu decontare directa si acceptarea pieselor ce nu erau originale. Sa nu mai spun ca agentul contatator mi-a spus ca termenii si condiiile politei au fost modificati de nenumarate ori, eu neavand cunostinta de cauza de acest lucru.
La inceptului lunii iunie am achitat anticipat creditul si am cerut rezilierea politei.
Saptamana trecuta am fost contactata de o persoana de la banca pentru a fi anuntata ca sunt obligata sa platesc polita casco pana la inchiderea anului curent de asigurare, pe motiv ca am avut "o dauna inregistrata in acest an curent"(facandu-se referire la perioada 11.09.2014-10.09.2015), in conditiile in care, ma repet, polita incheiata este una multianuala, cu termen de 9 ani, cat era si perioada creditului. Mentionez ca pana acum nu am avut alte evenimente.
Este legal ceea ce mi se cere?
Unde m-as putea adresa?

Va multumesc si astept orice fel de raspuns.




Cel mai recent răspuns: JustSeche , utilizator 17:41, 29 Iunie 2015
daca dauna a fost inregistrata pt perioade de asigurare sept 2014- sept 2015, da, trebuie sa platiti ratele aferente anului de asigurare 2014-2015
Totusi nu inteleg de ce trebuie sa vorbim despre un an de asigurare daca polita incheiata este una multianuala. Lamuriti-ma va rog din punct de vedere legal, daca se poate cu un articol de lege, ce ma obliga sa platesc.

Multumesc.
Polita de asigurare a fost incheiata pe o perioada mai mare - multianual.
In orice moment doriti, polita se poate rezilia (cu conditia sa nu fi benificiat de despagbire in ultimul an de asigurare).
Ganditi-va asa:
Asigurarea este un contract cu drepuri si obligatii.
In mod normal asigurarea trebuie platita integral si anticipat.
Asta insemnand ca cel putin, inainte de inceperea perioadei asigurate (anual) trebuie sa platiti contravaloarea asigurarii (integral). Faptul ca asiguratul va permite plata in rate este o facilitate.
In caz de producerea unui eveiment, asiguratorul este obligat la plata despagubirii.
Daca dupa plata despagubirii mai sunt rate de asigurare de achitat, acestea revin in obligatia contractuala a asiguratului, care trebuie sa respecte contractul CASO.
In cazul dumneavostra prin plata tuturor ratelor restante pentru anul de asigurare polita CASCO nu mai poate fi reziliata (itrucat suntei obligata la plata tuturor ratelor pana la sfarsitul anului de asigurare.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare casco DOINABOICEA DOINABOICEA Buna dimineata. Am cumparat o masina in 2009 cu credit bancar pe 7 ani, deci din 2009-2016 si cu contract de Casco tot pe 7 ani (am inteles ca asa e ... (vezi toată discuția)
Probleme cu dauna casco alex5 alex5 Buna ziua, am urmatoarea problema (faptele in ordine cronologica) : - polita casco valabila din data de sept-2013 trebuia platita in 2 rate ... (vezi toată discuția)
Renuntarea la asigurarea casco imosoft imosoft Buna ziua, In luna iulie am facut o asigurare CASCO pentru un autovehicul proprietate personala. Am optat spre o polita cu plata trimestriala, prima rata ... (vezi toată discuția)