avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi
Forum Activitate razvanvelicu

Activitate razvanvelicu

1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!
S-a rezolvat de la sine, respectivul a decedat. Intr-un fel a fost in favoarea noastra asteptarea de zece ani, intrucat preturile locuintelor au crescut de atunci.
Buna ziua,

Este normal ca site-urile precum listafirme.ro sa afiseze date personale, cum ar fi nume, numar telefon si adresa completa?
Nu am de ce sa ma feresc, dar mi se pare prea mult sa-mi fie afisate toate datele.

Multumesc!
Pana la urma ne-am conformat, tata a platit 1000 lei pentru doua luni, deoarece saptamana aceasta va trebui sa perfectam actul de vanzare-cumparare, si nu mai aveam timpul necesar pentru asteptat; cumparatorul se grabeste sa intre in posesia locuintei.
Se pare ca cea mai buna explicatie pentru suma, este data de Doamna Elga. Cei de la asociatie i-au promis ca nu vor exista probleme ulterior.
Oricum, au fost binevenite toate informatiile pe care mi le-ati oferit, si va multumesc foarte mult!
Momentan nu am platit nimic pentru luna ianuarie si februarie, dar ni s-a spus ca va trebui sa scoatem 1100 RON din buzunar pentru aceste luni. Nu am platit, pentru ca ni s-a parut nejustificat de mult, in conditiile in care nu a venit niciodata intretinerea mai mare de 250 RON, de cand locuieste tatal meu acolo (1996). Am asteptat cateva sfaturi din partea dumneavoastra, pentru ca nu ni se pare corect fiecare sa faca de capul lui ce doreste. Pe luna decembrie, intretinerea a fost de 230 lei.
Va multumesc, Doamna Ciobeica, o sa-i prezint tatalui ce mi-ati spus dumneavoastra.

Am semnat o promisiune acum o saptamana, cu viitorul proprietar, deoarece cadastrul nu a fost gata. La avizier este afisata luna decembrie, tata locuieste inca la garsoniera, am hotarat impreuna cu cumparatorul, ca la sfarsitul lunii februarie sa eliberam garsoniera.
Nu ar fi o problema daca am achita pe o luna putin mai mult, urmand sa primim diferenta, dar nu sume dublate, pe langa fondul de rulment, care dintr-o data l-au calculat la 200 de lei, pana acum nefiind vorba de asa ceva.

Multumesc!
Am inteles acum, de fapt, cum trebuie procedat, in cazul acesta, am gresit noi, cred.
Deci tatal meu va trebui doar sa fie la zi cu intretinerea, si sa i se completeze acea adeverinta data de la notar.
Acum un an, am vandut si eu apartamentul meu, prin programul "Prima Casa", de atunci stiam ca trebuie achitata intretinerea in avans.
Tatal meu este la zi, nu are datorii la asociatie, dar au existat acum ceva timp niste neintelegeri, probabil asta sa fie cauza, dar se pare ca am gresit si noi, mergand la dumnealor cu pretextul "vrem sa achitam in avans"...
Ce ne sfatuiti, va rog, sa facem, la presedinte si administrator, clar nu vom gasit nicio intelegere, dar nici nu suntem de acord sa platim 1100 RON pentru 2 luni de intretinere, pentru o garsoniera intr-un bloc fara apa calda.
Mi-a trecut prin cap sa ne adresam politiei...

Va multumesc foarte mult pentru raspunsuri!
Buna ziua,

Tatal meu si-a vandut garsoniera, dar pentru a perfecta actele de vanzare, mai are nevoie si de adeverinta de la administratia blocului, cum ca nu are datorii.
Administratorul i-a "calculat", intre ghilimele, pentru ca e absurd, suma de 500 de lei pe luna, in conditiile in care blocul nu are nici macar apa calda, si de obicei plateste maxim 250 de lei, ca in toti anii, in perioada de iarna.

Spuneti-mi, va rog, ce este de facut, cui sa ne adresam, pentru ca ni se pare un abuz din partea dumnealor.

Multumesc anticipat!
Va multumuesc mult pentru raspuns!
Buna ziua!

Dupa moartea ambilor bunici a ramas o garsoniera pe care tatal impreuna cu unchiul meu ar trebui sa o imparta in mod egal, fie prin vanzare, fie prin despagubire.
Problema este ca unchiul meu locuieste in acea garsoniera, refuzand sa faca succesiunea, ba chiar mai mult, vrea sa ramana sa locuiasca acolo. A schimbat usa de la intrare, deci nu avem acces. A avut si datorii foarte mari (~5000 lei) la intretinere, pe care ulterior le-a achitat in intregime. Eu cu tatal meu ne-am ocupat o perioada de garsoniera si de inmormantarea bunicului - unchiul a lipsit o perioada. Tatal meu detine toate actele casei, certificatele de deces ale ambilor bunici, cateva chitante de la intretinere si impozit.
Unchiul a avut un apartament cu trei camere, pe care l-a impartit impreuna cu sotia sa, atunci cand au divortat, dar nu a binevoit sa isi cumpere o locuinta, ci mai degraba sa cheltuie toti banii pe vacante cu femei.

Va rog sa ma sfatuiti cum putem proceda, cui sa ne adresam, unchiul locuieste acolo din 2008 si mi se pare corect ca tatal meu sa beneficieze de partea lui din mostenire.
De asemenea, as fi interesat sa stiu costurile si cat ar putea dura.

Multumesc!

Cu stima,
Razvan V