avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 403 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuz succesiune si impartire mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuz succesiune si impartire mostenire

Buna ziua!

Dupa moartea ambilor bunici a ramas o garsoniera pe care tatal impreuna cu unchiul meu ar trebui sa o imparta in mod egal, fie prin vanzare, fie prin despagubire.
Problema este ca unchiul meu locuieste in acea garsoniera, refuzand sa faca succesiunea, ba chiar mai mult, vrea sa ramana sa locuiasca acolo. A schimbat usa de la intrare, deci nu avem acces. A avut si datorii foarte mari (~5000 lei) la intretinere, pe care ulterior le-a achitat in intregime. Eu cu tatal meu ne-am ocupat o perioada de garsoniera si de inmormantarea bunicului - unchiul a lipsit o perioada. Tatal meu detine toate actele casei, certificatele de deces ale ambilor bunici, cateva chitante de la intretinere si impozit.
Unchiul a avut un apartament cu trei camere, pe care l-a impartit impreuna cu sotia sa, atunci cand au divortat, dar nu a binevoit sa isi cumpere o locuinta, ci mai degraba sa cheltuie toti banii pe vacante cu femei.

Va rog sa ma sfatuiti cum putem proceda, cui sa ne adresam, unchiul locuieste acolo din 2008 si mi se pare corect ca tatal meu sa beneficieze de partea lui din mostenire.
De asemenea, as fi interesat sa stiu costurile si cat ar putea dura.

Multumesc!

Cu stima,
Razvan V
Cel mai recent răspuns: razvanvelicu , utilizator 18:37, 6 Martie 2024
E clar ca trebuie sa va adresati unui avocat!

Daca se intelegeau, mergeau impreuna la notariat si rezolvau problema.

Asa, daca nu se inteleg, va trebui sa mearga tatal dvs. la un avocat, cu toate actele ce le are, pentru a dezbate succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.

Este o procedura de durata, din pacate... dar, este singura posibilitate fata de lipsa ce cooperare a unchiului dvs.
Va multumuesc mult pentru raspuns!
Sau poate aveti noroc si o amarata de notificare ii spulbera unchiului visul de a sta singur gratis in bunul comun... daca asa o fi.
Cine cat a lipsit, ce stim despre acceptarea mostenirii, astea sunt date lipsa si de aceea colega v-a trimis la un avocat.
Intai aflati care sunt drepturile fiecaruia si apoi faceti demersuri in consecinta. De la data punerii in intarziere, puteti cere jumatate din chirie pana la data evacuarii/partajului, dupa situatie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc!
S-a rezolvat de la sine, respectivul a decedat. Intr-un fel a fost in favoarea noastra asteptarea de zece ani, intrucat preturile locuintelor au crescut de atunci.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune - unchi si 2 nepoate IrinaDum IrinaDum Buna ziua, suntem 2 surori si un unchi care trebuie sa impartim mostenirea bunicului decedat acum 3 luni de zile. Tatal nostru a decedat acum 30 de ani (nu ... (vezi toată discuția)
Cearta intre mostenitori...solutia???? honey_geoo honey_geoo Buna ziua. Tatal meu este intr o situatie complicata. Tatal lui, deci bunicul meu, a murit acum 15 ani, iar succesiunea nu a fost facuta, la acel moment ... (vezi toată discuția)
Testament bunici/succesiune/taxa succesorala/asigurare locuinta ContSters156394 ContSters156394 [b]Speta[/b]: bunicii mei(parintii tatalui) sunt proprietarii casei si ai terenului(curte+gradina)(prin act de v-c). Casa este impartita, prin constructie, in ... (vezi toată discuția)