Dupa moartea ambilor bunici a ramas o garsoniera pe care tatal impreuna cu unchiul meu ar trebui sa o imparta in mod egal, fie prin vanzare, fie prin despagubire.
Problema este ca unchiul meu locuieste in acea garsoniera, refuzand sa faca succesiunea, ba chiar mai mult, vrea sa ramana sa locuiasca acolo. A schimbat usa de la intrare, deci nu avem acces. A avut si datorii foarte mari (~5000 lei) la intretinere, pe care ulterior le-a achitat in intregime. Eu cu tatal meu ne-am ocupat o perioada de garsoniera si de inmormantarea bunicului - unchiul a lipsit o perioada. Tatal meu detine toate actele casei, certificatele de deces ale ambilor bunici, cateva chitante de la intretinere si impozit.
Unchiul a avut un apartament cu trei camere, pe care l-a impartit impreuna cu sotia sa, atunci cand au divortat, dar nu a binevoit sa isi cumpere o locuinta, ci mai degraba sa cheltuie toti banii pe vacante cu femei.
Va rog sa ma sfatuiti cum putem proceda, cui sa ne adresam, unchiul locuieste acolo din 2008 si mi se pare corect ca tatal meu sa beneficieze de partea lui din mostenire.
De asemenea, as fi interesat sa stiu costurile si cat ar putea dura.
Daca se intelegeau, mergeau impreuna la notariat si rezolvau problema.
Asa, daca nu se inteleg, va trebui sa mearga tatal dvs. la un avocat, cu toate actele ce le are, pentru a dezbate succesiunea pe calea unei actiuni in instanta.
Este o procedura de durata, din pacate... dar, este singura posibilitate fata de lipsa ce cooperare a unchiului dvs.
Sau poate aveti noroc si o amarata de notificare ii spulbera unchiului visul de a sta singur gratis in bunul comun... daca asa o fi.
Cine cat a lipsit, ce stim despre acceptarea mostenirii, astea sunt date lipsa si de aceea colega v-a trimis la un avocat.
Intai aflati care sunt drepturile fiecaruia si apoi faceti demersuri in consecinta. De la data punerii in intarziere, puteti cere jumatate din chirie pana la data evacuarii/partajului, dupa situatie.
razvanvelicu
Utilizator 1din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Va multumesc!
S-a rezolvat de la sine, respectivul a decedat. Intr-un fel a fost in favoarea noastra asteptarea de zece ani, intrucat preturile locuintelor au crescut de atunci.