Lucrez in Finlanda din ianuarie 2013 si iunie se incheie contractul meu de munca ca urmare a unei concedieri ilegale. Am apelat la consiliere juridica din partea unui avocat care i-a trimis angajatorului o notificare in care ii cere sa-mi plateasca drepturile si o compensatie pentru concedierea ilegala. Insa angajatorul ignora acea notificare si nu da un raspuns. Am banuieli ca angajatorul vrea sa declare firma in faliment si astfel sa evite sa imi plateasca ce imi datoreaza, inclusiv lichidarea. Este posibil sa scape de indatoririle financiare invocand faliment?
Detin un autoturism Ford Focus pe care doresc sa il vand. Autoturismul cu provenienta Belgia, a fost prima data inmatriculat in Romania in 2004, in judetul Cluj. In anul 2008, dupa ce l-am achizitionat, eu l-am inmatriculat in Neamt. Ce taxe trebuie sa plateasca cel care va cumpara autoturismul de la mine? Trebuie sa plateasca taxa de mediu?#-o
Care sunt conditiile care trebuie intrunite pentru a primi indemnizatia de crestere a copilului in Romania? In momentul de fata lucrez in Finlanda, dar vreau sa nasc in Romania.
Sa inteleg ca, in momentul de fata, avand 9 luni complete lucrate am dreptul la 2zile*9=18 zile concediu, pe care angajatorul trebuie sa mi le acorde pana la sfarsitul anului 2013? Iar pentru aceste zile trebuie sa fiu platita cu aceiasi bani cu care as fi fost platita daca as fi lucrat aceasta perioada, plus 50% ?