Potrivit legislatiei din Finlanda referitor la vacanţa anuală şi bonusul de concediu: Se câştigă 2 zile lucrătoare pentru vacanţa anuală după o lună completă, dacă contractul de muncă durează mai puţin de un an, şi 2,5 de zile lucrătoare dacă contractul de muncă durează cel puţin un an. Ciclul concediului determinat anual este între perioada 1.4.- 31.3. Majoritatea din vacanţa anuală, 24 de zile pentru concediul de vară, trebuie dată între perioada 2.5.-30.9. Concediul de iarnă trebuie ţinut înainte sau după perioada acestui ciclu până la sezonul de concediu următor. Pentru perioada de concediu aveţi drept să primiţi acelaşi salariu ca şi atunci când lucraţi. În plus se plăteşte un bonus de concediu, care este 50% din salariul primit pentru perioada concediului. Plata bonusului de concediu este bazată pe convenţia colectivă de muncă. Zilele care rămân din concediu peste 18 de zile pot fi păstrate spre a fi luate mai târziu. Când contractul de muncă se termină, lucrătorul are drept de a primi compensaţia pentru zilele pentru care el nu a primit concediu sau compensaţie până la terminarea contractului de muncă.
Sa inteleg ca, in momentul de fata, avand 9 luni complete lucrate am dreptul la 2zile*9=18 zile concediu, pe care angajatorul trebuie sa mi le acorde pana la sfarsitul anului 2013? Iar pentru aceste zile trebuie sa fiu platita cu aceiasi bani cu care as fi fost platita daca as fi lucrat aceasta perioada, plus 50% ?
Legea 12/2015
narcisa1985
Buna ziua !
Sunt profesor titular in cadrul unei scoli gimnaziale. Momentan, pana in aprilie 2016, sunt in CIC.
In anul scolar 2013-2014, situatia mea ... (vezi toată discuția)
Concediul de odihna
Ipj
Anul acesta am lucrat in luna ianuarie pina in data de 12 inclusiv, dupa care am intrat in concediul de odihna pentru anul 2013 pina la sfirsitul lunii, urmind ... (vezi toată discuția)