avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum Activitate alegz

Activitate alegz

Buna ziua,

Este nevoie de acordul vecinilor pentru inchirierea in regim hotelier a unei case?

Mentionez ca proprietatea se afla intr-un sat si se invecineaza cu 2 case pe 2 laturi iar pe celelalte 2 laturi exista drum.

Mersi
Răspuns la discuția Imputernicire auto
Ok. Voi merge cu proprietarul la notar astazi si vom vedea ce ne sugereaza si acesta. Dar daca proprietarul imi doneaza masina dupaia va trebui sa fac din nou polita rca (si nu stiu exact ce alte acte/taxe va trebui sa mai rezolv). Cu actul de imputernicire doar cu o vizita la notar as rezolva. Doar ca nu stiam exact daca exista o imputernicire care sa imi acorde toate drepturile specificate (casare, radiere..) sau daca ar trebui sa fac una pentru fiecare.
Multumesc pentru raspuns.
Buna ziua,

As dori sa folosesc o masina veche in programul remat pentru a cumpara una noua. Insa masina veche nu este pe numele meu iar proprietarul nu poate veni aici. Se poate face o imputernicire pentru a folosi eu direct masina in programul rabla? Am nevoie de o imputernicire pentru casare, una pentru radiere si una pentru inscrierea in programul rabla sau exista o imputernicire care imi ofera toate aceste drepturi?
Va multumesc.
Răspuns la discuția Clauza neconcurenta
Intr-adevar, asa cum ati precizat si dvs, sunt specificate urmatoarele:
- activitatile interzise
- tertii
- aria geografica
- cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare.
- perioada pentru care isi produce efectele clauza de neconcurenta, aceasta fiind citez "maximum 2 ani de la data incetarii c.i.m".
Răspuns la discuția Clauza neconcurenta
Dupa cum am spus, prin "Prevederile de mai sus " se face referire la clauza de neconcurenta si conditiile in care aceasta isi va produce efectele.
In cazul in care exista urmatoarea clauza in contract: "Prevederile de mai sus, nu sunt aplicabile in cazurile in care incetarea contractului individual de munca s-a produs de drept (cu exceptia cazurilor prevazute la art 56 lit d,f,g,h si j) ori a intervenit dn initiativa angajatorului, pentru motive care nu tin de persoana salariatului." iar contractul a fost realizat pe o perioada determinata de 1 an, dupa terminarea acestuia clauza de neconcurenta va fi valida sau nu?

*Prin "preverile de mai sus" se face referire la clauza de neconcurenta.

Va multumesc.