avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Imputernicire auto
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Imputernicire auto

Buna ziua,

As dori sa folosesc o masina veche in programul remat pentru a cumpara una noua. Insa masina veche nu este pe numele meu iar proprietarul nu poate veni aici. Se poate face o imputernicire pentru a folosi eu direct masina in programul rabla? Am nevoie de o imputernicire pentru casare, una pentru radiere si una pentru inscrierea in programul rabla sau exista o imputernicire care imi ofera toate aceste drepturi?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: alegz , utilizator 10:31, 8 Mai 2015
Este mai simplu sa negociati cu proprietarul de drept al bunului mobil o varianta de tranzactionare a acestuia=donatie
Daca reusiti sa obtineti de la proprietarul masinii act autentificat de donatie deveniti proprietar al masinii si ulterior puteti utiliza masina in scopul si cu interesul dorit de dvs
Daca dvs nu sunteti proprietarul de drept al masinii este greu in lipsa proprietarului acesteia sa obtineti toate documentele necesare interesului dvs
Ok. Voi merge cu proprietarul la notar astazi si vom vedea ce ne sugereaza si acesta. Dar daca proprietarul imi doneaza masina dupaia va trebui sa fac din nou polita rca (si nu stiu exact ce alte acte/taxe va trebui sa mai rezolv). Cu actul de imputernicire doar cu o vizita la notar as rezolva. Doar ca nu stiam exact daca exista o imputernicire care sa imi acorde toate drepturile specificate (casare, radiere..) sau daca ar trebui sa fac una pentru fiecare.
Multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Caut informatii ptr rabla neagu ctin neagu ctin Am o masina Dacia cumparata de 3 ani. Am cumparat-o radiata, de la o firma, cu factura, cu carte de identitate, dar in loc de certificat de inmatriculare avea ... (vezi toată discuția)
Cum e corect? marbit marbit Anul trecut am vandut o masina DACIA 1310, dar cumparatorul neavand bani de treanscriere, am facut doar un contract de vanzare-cumparare de mana, semnat de ... (vezi toată discuția)
Auto instrainat saphio saphio Buna seara. va prezint urmatoarea situatie. In urma cu 3 ani de zile am cumparat o masina de la o firma, prin administratorul acesteia, patron daca doriti, o ... (vezi toată discuția)