avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 118 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... CUM E CORECT?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

CUM E CORECT?

Anul trecut am vandut o masina DACIA 1310, dar cumparatorul neavand bani de treanscriere, am facut doar un contract de vanzare-cumparare de mana, semnat de cele doua parti. Eu am pastrat talonul masinii. Acuma, persoana respectiva doreste sa inchei cu o cunostinta de-a ei, un contract de vanzare - cumparare la notariat, pentru a folosi masina la programul rabla. Desigur eu nu am fost de acord cu acest lucru. Dar acuma eu ce sa fac?
Sa radiez masina?
Cel mai recent răspuns: marbit , utilizator 07:11, 26 Ianuarie 2010
De ce nu ati fi de acord? o data ce ati vandut, de ce va mai intereseaza soarta masinii?
sigur ca trebuie s-o radiati, pentru a nu mai fi incarcat cu impozitul pentru ea.
Luati in considerare si faptul ca la asigurarea obligatorie de RCA veti avea inregistrate accidente ca tin de masina si proprietarul din acte al acesteia ,deci veti suferi "malus" pt accidentele altuia... :stunned:
Ok, sunt de acord, dar de ce sa inchei act notarial cu a terta persoana? De ce sa nu merg personal cu persoana respectiva la REMAT sa semnez actul pentru RABLA?
Pentru ca nu dv veti beneficia de banii din programul rabla ci ultimul cumparator.
Omul de ce o cumpara si da bani pe masina? Ca sa beneficieze de programul rabla.
Dv v-ati luat banii pe masina odata! Efectiv nu mai este de mult masina.
... avand in vedere ca se pot folosi trei rable la cumpararea unei masini noi ...nu este nevoie de contract la notar...

Alte discuții în legătură

Radiere fara acte mascool mascool Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina unei persoane fizice fara a face un act de vanzare-cumparare ddd_77 ddd_77 Buna ziua! In urma cu 15-20 ani, socrii mei au vandut o Dacia 1310 unei persoane fizice, fara a face un act de vanzare-cumparare. De la momentul vanzarii si ... (vezi toată discuția)
Donatie lucia s. constanta lucia s. constanta buna ziua, primesc un autoturism dacia 1300 cu act de donatie de la un var de grad I, autoturism pe care vreau sa-l inscriu in programul \"rabla\". am ... (vezi toată discuția)