avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 331 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Vanzare masina unei persoane fizice fara a face un act ...
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Vanzare masina unei persoane fizice fara a face un act de vanzare-cumparare

Buna ziua! In urma cu 15-20 ani, socrii mei au vandut o Dacia 1310 unei persoane fizice, fara a face un act de vanzare-cumparare. De la momentul vanzarii si pana azi ei inca platesc impozit pe masina respectiva. Au luat legatura cu cumparatorul si acesta le-a spus ca masina nu mai exista, a dat-o la remat, insa nu are dovada. Le poate da insa toate actele masinii. Socrii mei vor sa radieze masina insa nu pot fara dovada de la Remat. Cum pot proceda in acest caz ca sa nu mai plateasca impozit pe ceva ce nu mai exista? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 4 Septembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 18:11, 6 Septembrie 2020
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se poate dispune radierea auto de pe rol fiscal ,parcurgand urmatoarea procedura
1-Proprietarul bunului mobil incheie declaratie notariala pe proprie raspundere ca nu mai detine in fapt si in drept bunul mobil,urmare instrainarii acestuia in anul X fara incheierea de forme legale
2-In baza declaratiei notariale ,proprietarul contribuabil,solicita la autoritatea fiscala teritoriala,radierea auto pe propria raspundere
Autoritatea fiscala urmeaza sa dispuna radierea auto dupa achitarea integrala a debitului in evidenta
Succes !

Va multumesc pentru raspuns. Pot fi repercursiuni asupra socrilor ca nu au facut vanzarea printr-un contract? Daca da, care ar fi acestea?
Nu exista repercursiuni decat eventuale penalitati la impozit neachiat in termenul stabilit

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pierdut cv auto neradiat geosan2006 geosan2006 Buna ziua, ma numesc Sandu Gheorghe,sunt din Sivita jud.Galati si va aduc la cunostinta ca in anul 2011 am vandut un autoturism Dacia break 1310 ,cu contract ... (vezi toată discuția)
Radiere auto cu probleme Mrn.axel Mrn.axel Buna ziua, Am facut greseala sa dau spre folosinta un autoturism (dacia 1310) acum cativa ani, catre o ruda. Masina a ramas in acte pe numele meu, dar ... (vezi toată discuția)
Taxa auto inaungu1967 inaungu1967 Buna ziua,as avea o intrebare cu privire la taxa auto: Am avut o masina dacia pe care am vandut-o in 1997 la o persoana pe care n-o cunosc si am facut actul ... (vezi toată discuția)