avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 925 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Radiere fara acte
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Radiere fara acte

Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin care cumparatorul are dreptul sa foloseasca autoturismul pe teritoriul Romaniei cat si in afara tarii.
Intre timp a vandut masina, i-au mai ramas numai numerele la un al 4 cumparator, masina este taiata si data la fier vechi. Eu prin intermediul cumparatorului meu , deci cel caruia i-am facut act notarial am dat de penultimul posesor. Am discutat cu el , m-a rugat anul trecut sa-l mai astept ca vrea actele pentru programul rabla etc, dar la interesul meu accentuat in ultima jumatate de an pentru radiere, imi spune ca nu mai are actele, ca de fapt, le-a vandut si ma suna un tip care imi spune ca daca le vreau inapoi trebuie sa-i platesc . in conditiile in care impozitul pe autoturism pe 2013 inca nu e platit de nimeni. Sub ce actiune ma pot indrepta catre primul meu cumparator , ca respectivul e singurul pe care il cunosc cu datele de identificare, ca pe urmatorii ii stiu dupa telefon , iar mai nou nu vor sa mai raspunda niciunul. Cumparatorul meu chiar stie unde locuieste cel la care au ajuns actele dar din nustiu ce motive incearca sa-l acopere cu toate ca nu a avut niciodata acceptul din partea mea sa o vanda fara sa ma anunte. ce ar trebui sa fac si sub ce forma ? cu o actiune in justitie asupra lui unde ma pot incadra? El este vecin de localitate si am si martori ca masina a fost la el , mai mult a platit amenzi la ea pe numele lui. Am o posibilitate sa-l mai determin sa accepte un act de vanzare cumparare in momentul de fata? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: mascool , utilizator 00:39, 27 Ianuarie 2018
In conditiile in care dv nu v-ati interesat de bunul mobil pentru care ati incheiat procura notariala ,posibil de comodat,eventuale pretentii puteti ridica strict fata de persoana in favoarea careia ati cedat dreptul de utilizare auto
Legal beneficiarul documentului notarial detinea obligatia ca la finalul termenului acordat/convenit sa va restituie bunul mobil,impreuna cu documentele si cheile
bine. bine asta inteleg, Dar eu am intrebat care este calea de atac. Aici daca pot fi ajutat si sub ce forma. Din start am observat ca buna mea credinta a fost elimimata, asta nu intereseaza pe nimeni.
Procesul l-am pierdut, nu am avut avocat. Am castigat in schimb actele masnii in urma procesului. Cel caruia i-am dat masina cu act notarial iar ulterior a vandut-o a citat ca martor pe acesta din urma. Acesta a dat intre timp masina la remat si voia sa foloseasca actele pentru programul rabla. A inteles sa-mi inapoieze actele (binenteles fara placutele de inmatriculare) dar mi-a dat in schimb o dovada cum ca masina a fost predata la un centru autorizat de achizitie a fierului degradat si asa am reusit sa o radiez de la taxe si impozite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum e corect? marbit marbit Anul trecut am vandut o masina DACIA 1310, dar cumparatorul neavand bani de treanscriere, am facut doar un contract de vanzare-cumparare de mana, semnat de ... (vezi toată discuția)
Vanzare masina unei persoane fizice fara a face un act de vanzare-cumparare ddd_77 ddd_77 Buna ziua! In urma cu 15-20 ani, socrii mei au vandut o Dacia 1310 unei persoane fizice, fara a face un act de vanzare-cumparare. De la momentul vanzarii si ... (vezi toată discuția)
Procura notariala taticu100 taticu100 Buna ziua! De 2 ani i-am dat nepotului meu o masina (Dacia 1310) sa se foloseasca de ea. Eu mi-am cumparat alta noua. I s-a retinut certificatul de ... (vezi toată discuția)