avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 2156 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... donatie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

donatie

buna ziua,
primesc un autoturism dacia 1300 cu act de donatie de la un var de grad I, autoturism pe care vreau sa-l inscriu in programul "rabla".
am urmatoarele nelamuriri:
1. ce acte notariale trebuiesc facute si la cat se poate ridica valoarea taxelor
2. trebuie sa inscriu masina pe numele meu inainte de a depune dosarul la "rabla" ?
3. se ridica ceva probleme in depunerea dosarului la "rabla" daca autoturismul imi este donat ?

multumesc :)
Cel mai recent răspuns: CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA" , Avocat 13:47, 20 Septembrie 2009
Se incheie un contract de donatie la un cabinet notarial (fiind act in forma autentica), autoturismul fiind trecut pe numele dvs. - astfel nu exista probleme nici la depunerea dosarului pentru programul "rabla"...mult noroc! =D> Cu precizarea ca donatiile pot fi revocate si sunt supuse raportului, in anumite cazuri.
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
2.Trebuie sa fiti proprietara masinii respective.
3.Nu are relevanta modul de dobandire a masinii.
Trebuie sa verificati un pic ultimele modificari aduse de guver in ceea ce priveste programul rabla astfel am inteles ca nu mai este obligatoriu sa fiti proprietar ci proprietarul acual preda masina la firmele specializate care ii elibereaza un cupon pe care mai apoi vi-l da dv. si cu acest cupon veti obtine reducere, deasemenea am inteles ca se pot preda pana la 3 masini ........


Ministerul Mediului propune inlocuirea primei de casare cu vouchere cu valoarea de 3.800 de lei si introducerea posibilitatii cumpararii unei masini noi pe baza a maxim trei astfel de tichete valorice . Rezulta ca prima de casare efectiva ar putea deveni de 11.400 lei (2.700 de euro).

"Solicitantul, persoana fizica sau juridica, poate cumula maximum trei tichete valorice pentru achizitionarea unui singur autovehicul nou", se arata in comunicatul Ministerul Mediului, in care se mai arata ca detinatorul tichetului valoric "poate fi altul decat proprietarul autovehiculului predat spre casare".

Tichetele valorice se vor obtine, mai scriu reprezentantii ministerului, de catre proprietarul unei masini mai vechi de zece ani, care sa fi fost inmatriculata in Romania inainte de 31 decembrie 2006 si care sa fi fost predata la casare. Proprietarul primeste de la firma unde a casat masina un certificat care sa ateste distrugerea acesteia.

Firmele vor avea un regim special si alte conditii de eliberare si folosire a voucherelor, ele neputand folosi voucherele persoanelor fizice la cumpararea de masini. In plus, programul "Rabla" va fi extins, din 2010, si la tractoare si masini agricole.

Constantin Stroe, vicepresedintele Automobile Dacia, este de parere ca "prin implementarea acestei masuri se deschide un nou tronson pe piata, in special din partea persoanelor juridice. Sunt multe companii care detin mai multe masini vechi si vor casa o parte din acestea in vederea achizitiei unora noi", si a subliniat faptul ca Executivul a realizat ca trebuie sa vina cu elemente noi in lupta cu criza economica.

mai multe informatii [ link extern ]
Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2009
Analore, utilizator
In vederea transmiterii dreptului de proprietate , puteti , la fel de bine , incheia un act de vanzare -cumparare , in forma consensuala , prin simplul acord al partilor contractante, fara a apela la serviciile notarului public.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism mostenit Prekazi Prekazi 1.Exista o Dacia 1300 veche; 2.Proprietarul decedat de 2 ani; 3.Mostenitorii,sotia si fiica,vor sa o dea la programul Rabla cat mai simplu si cat mai ... (vezi toată discuția)
Radiere fara acte mascool mascool Buna seara. In anul 2008, am vandut un autoturism dacia 1310. Vandut este impropiu zis(nu avem act de vanzare/cumparare) dar la notar am semnat o procura prin ... (vezi toată discuția)
Cum e corect? marbit marbit Anul trecut am vandut o masina DACIA 1310, dar cumparatorul neavand bani de treanscriere, am facut doar un contract de vanzare-cumparare de mana, semnat de ... (vezi toată discuția)