avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 701 soluții astăzi
Forum Activitate Andrada2013

Activitate Andrada2013

Firma neplatitoare de TVA, construieste in regie proprie case din lemn pe care vrea sa le vanda catre persoane fizice si sau juridice; care este regimul TVA in aceasta situatie ? dar daca firma ar fi fost platitoare de TVA ?
Răspuns la discuția Concediu de odihna dupa CIC
Pentru perioada 10.10.2013 - 31.12.2013 evident ca are statut de salariat si va avea dreptul la concediu de odihna proportional cu aceasta perioada. Aici cred ca a intervenit confuzia dintre noi: din mesajul dvs initial am inteles ca dvs spuneti ca are dreptul la concediu intreaga perioada 10.10-31.12.2013. Imi cer scuze pt confuzie si va multumesc pentru clarificari !
Iertati-ma ca insist, dar art 145 stipuleaza "se acorda proportional cu activitatea prestata intr-un an calendaristic " iar doamna avand contractul de munca suspendat pana la data de 10 octombrie 2013 ( pt 2 ani de CIC ) implicit in anul curent nu a prestat nici o zi de activitate.
Si atunci nu are dreptul la CO.
Gresesc ?

Avand in vedere ca in perioada CIC contractul de munca este suspendat, mai este valabila argumentatia de mai sus ? Ma confrunt cu aceeasi speta si nu as vrea sa gresesc ...
Multumesc mult pentru ajutor! gasisem aceasta interdictie in Legea 31, dar mi-era teama ca exista in alt act normativ o eventuala plafonare procentuala a partilor sociale ce ar putea fi detinute de persoana fizica in alta societate.
Buna ziua ! Solicit ajutorul dvs in urmatoarea chestiune: o persoana fizica asociat unic al unei firme are limita procentuala de participare la capitalul social al altei societati ? cate parti sociale ( in procente ) poate detine in alta societate ? de ex : poate detine si 99 % din partile sociale ale altei societati ?