avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 317 soluții astăzi
Forum Activitate geretus

Activitate geretus

Sigur ca zgomotul este problema. Cum rezolva el problema ( prin inlocuire, reparatie etc) nu ma intereseaza.

Ref la teava - situatia este clar intrucat balta apare cand lasa robinetul deschis. Cand binevoieste sa o inchida ( se mai intampla) balta dispare...
Pe mine nu ma intereseaza cum il repara el - eu doar ma plang de zgomot. Am dat detalii mai multe in enunt doar pentru a arata reaua intentie ( del putin din punctul meu de vedere).
Pe mine ma deranjeaza zgomotul ( care este foarte mare - crede-ma) .

Daca eu as deranja pe cineva cu frigiderul - m-as ocupa cumva sa remediez situatia. Nu - nu-mi poate nimeni spune cum sa repar frigiderul, insa de zgomot are dreptul oricine sa se planga. Libertatea mea parca inceta cand incepea libertatea ta nu?
Buna ziua,

Am 2 probleme cu un vecin - suntem gard in gard.

1 - Acum 2-3 ani de zile de cand am avut niste probleme cu panza freatica in zona, hidroforul lui a stat in apa pentru 2-3 luni, lucru care a dus la ruginirea lui. In loc sa-i inlocuiasca partile ruginite, a optat pentru o reparatie iefina si pe care de consecinta acum face un zgomot infernal cand merge. Caminul hidroforului este intre casele noastre ( intre case sunt cca 5-6 m, hidroforul e la cca 5 m de casa mea. Zgmotul este deranjant oricand dar cu atat mai mult noaptea, cel putin vara cand gaseste de cuviinta sa-si ude gradina si noaptea...
I-am comunicat in repetate randuri - degeaba, nu exista nici cea mai mica intentie de a remedia problema
2 - de la acelasi hidrofor, pleaca o teava cu un robinet in capat la care are legat furtunul pentru udat. Aceasta teava in mod normal trebuie golita iarna - pentru ca ingheata si crapa... Tocmai s-a intampla acest lucru iarna care a trecut astfel incat sunt scurgeri de apa la mine - am o balta in curte langa gard care nu dispare decat cand binevoieste sa inchida de la hidrofor robinetul care alimenteaza aceasta teava. Balta este deranjanta - imi distruge gazon/flori etc. Zgomotul hidroforului apare iarasi in discutie intrucat acesta porneste desigur de 1-2 ori pe ora ( fiind pierdere de presiune prin spartura).

Evident - am comunicat, verbal mi se comunica ca se va repara, in realitate de cca 2 luni nu se intampla nimic.

Cum pot proceda in aceasta situatie?

Chem politia - are atributii in acest caz?

Il dau in judecata ( ca sa dureze luni intregi fara sa obtine mai nimic)?

Va multumesc penmtru un raspuns prompt.
Va multumesc pentru raspuns.

In conventia de credit nu scrie altceva decat am facut pana acum -respectiv obligatia de a incheia polita si de a o cesiona bancii.
Nu reiese din conventie ca nu as fi proprietar. Dimpotriva- am act de VC autentificat de notar pe casa ( cu ipoteca desigur) pe numele meu.

Am avut cateva convorbiri telefonice cu reprezentantii Volksbank carora le-am cerut explicatii asupra acestui lucru. Mi-au trimit un e-mail in care m-au informat ca doresc ca polita sa fie facuta pe numele lor, sau sa inchei un contract de ipoteca mobiliara in favoarea bancii intrucat in noul cod civil nu mai este prevazuta notiunea de cesiune . Am verificat ( cat ma pricep desigur, nefiind avocat) si nu-i asa.
Prin urmare le-am cerut explicatii clare cu nr de art/aliniat etc din codul civil in vigoare in baza caruia au astfel de cereri . Nu am primit nimic desigur.
Prin urmare le-am pus in vedere ca relatia noastra este guvernata de ceea ce apare in Conventia de Credit si nimic mai mult .
Orice modificare trebuie discutata inainte si se considera valida doar in urma semnarii unui Act aditional.
Raspunsul lor a fost ca nu vor inregistra Polita in sistem si ca probabil , din cauza acestui lucru, voi avea de plata contravaloarea unei polite pe care o vor incheia ei . Dupa care mi-a inchis telefonul in nas ( foarte elegant - trebuie sa recunosc)
Din fericire, am dovada ca le-am livrat polita conform conventiei ( persoana care imi incheie politele imi face si acest serviciu ducandu-le la banca - de aceasta data a luat semnatura lor cum ca au primit-o).
Nu am de gand sa schimb polita decat in urma unor eventuale argumente solide ( impuse de legislatia in vigoare).

Exista posibilitatea sa fiu data in judecata pentru acest lucru? Pot hotari ei unilateral cum sa inchei polita?
Buna ziua,

Am un credit la Volksbank cu care am cumparat un imobil in anul 2007. Prin urmare, in fiecare an trebuie sa fac asigurare pt imobil pe care, pana acum, o cesionam in favoarea bancii. Incepand din acest an banca imi refuza cesiunea si-mi cere sa fac polita practic pe numele bancii - banca apare la Beneficiar. Este legala astfel de cerere? Sa accept acest lucru sau sa cer revenirea la vechiul sistem. Nu am fost informat in prealabil asupra acestui lucru ( am aflat cand m-am dus la banca cu cesiunea) si nu am nimic semnat in acest sens...
Va multumesc pentru un raspuns prompt ( ma preseaza sa modific polita - altfel nu mi-o inregistreaza etc etc etc)