Am crezut ca DCA este vreo prescurtare pe care avocatii o cunosc, de aceea am intrebat aici. Desigur ca am intrebat si la arhivele respectivului dosar si mi s-a raspuns ca daca nu se mai gaseste la dansii il pot cauta la acest DCA. Am sa revin acolo pentru detalii. Multumesc
M-am gandit si eu la D G A dar mi s a spus clar DCA. Multumesc
Buna ziua, am o nelamurire: exista vreo reglementare legala in vigoare care sa monitorizeze zilele de concediu acordate salariatilor, sau este totul la latitudinea angajatorului? Ceea ce vreau sa intreb de fapt este urmatorul lucru: daca un angajat are o vechime de 25 de ani in munca, si unul, sa zicem, doar 5 ani vechime, este normal sa primeasca acelasi numar de zile de concediu de odihna pe an? La unele companii se acorda, conform contractelor colective de munca, zile de concediu in plus pe an pentru fiecare an lucrat 9sau 2 ani, etc), de exemplu, si mi se pare si logic: omul imbatraneste, poate are nevoie de alt timp de refacere la 50 de ani fata de timpul de refacere necesar la 25-30. In absenta unui contract colectiv de munca sau sindicat, intr-o companie simpla cu doar un reprezentant al angajatilor caruia oricum nu i se permite amestecul in deciziile de top management, exista vreo prevedere a codului muncii in acest sens? Ma gandesc ca trebuie respectat codul muncii indiferent de provenienta companiilor, atat timp cat functioneaza pe teritoriul tarii, corect?
Multumesc
Ma mai puteti ajuta cu : " Baza lunară de calcul nu poate fi mai mare decât valoarea a de 5 ori câştigul salarial mediu brut." Cat este salariul mediu brut? Sau concret: daca 75% din venitul brut din chirii (adica baza de impozitare) este mai mare decat acest salariu mediu brut*5, atunci se da CASS (5,5%, e corect?) LUNAR din salariu mediu brut*5? Sau oricum se calculeaza raportat la venitul din chirie. Si o alta intrebare, daca nu indraznesc prea mult: aceasta noua taxa se va plati incepand cu anul 2014 sau se datoreaza retroactiv, si daca da, pe cati ani?
Buna ziua, am o intrebare intrucat nu am reusit sa inteleg mai nimic din cum este explicata baza pentru impozitare in articolul de lege prezentat pe site-ul dumneavoastra, ma poate "lumina" si pe mine cineva? Cum se calculeaza CASS-ul care va trebui platit incepand cu luna ianuarie 2014 si pentru venitul din chirie?
Multumesc!