va multumesc pentru raspunsuri.. dar ce spuneti de situatia in care platesc pentru spatiu, la impozit conform certificatului de mostenitor 17 mp construiti iar cota teren fara a fi indiviza este de 48 mp . mentionez ca terenul pe care etse construit imobilul are si curte interioara asociatia cere chirie pe curtea interioara. stiu ca amprenta pe care este construit blocul se formuleaza in cota indiviza. iar eu platesc personal mai mult decat am construit in acte. va multumesc anticipat .
ps. nu gasesc nicaieri planul cadastral sau actele originale ale impartirii proprietatii. stiu doar ca din acte imi rezulta cele de mai sus.
doresc sa cnosc daca este normal sa platesc reparatia partilor comune la o asociatie de proprietari unde nu am intrare comuna, curentul e separat si e bransat din strada, nu am gaz, am 3 metri de conducta de apa rece dupa contorul principal, am apometru, canalizarea este separata, iar de fatada ma ingrijesc personal. in afara de conducta de apa si acoperis nu avem nimic in comun. cu toate astea platesc reparatii, becuri, vopsele etc... precizez ca este un spatiu comercial proprietate. va multumesc