avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 853 soluții astăzi
Forum Activitate Khandra

Activitate Khandra

Buna,

Am o scurta intrebare cu privire la mult discutatul si foarte controversatul subiect al linistii publice. Am citit legea si am observat ca ea face referire exclusiv la situatiile in care linistea publica este tulburata de persoane private sau de cluburi, discoteci, etc. Intrebarea mea are de-a face cu situatiile in care linistea este tulburata de un eveniment care nu este organizat neaparat de persoane private, cum ar fi concerte sau festivaluri.

Vara mai ales, au loc foarte multe evenimente care sunt organizate in aer liber. Eu stau intr-o zona "vulnerabila" din acest punct de vedere, si anume langa Cismigiu.

Cam de o luna se organizeaza in Cismigiu, fix langa zona cu blocuri, evenimente in fiecare zi, in special muzica (de toate felurile) si piese de teatru. Cand are loc un concert (aproape zilnic), in zanganesc geamurile din cauza zgomotului. Ma simt fortata sa stau aproape permanent cu geamul inchis din cauza acestor evenimente. Se va continua in acelasi fel probabil toata luna august, deci inca o luna.

Nu vreau sa par absurda, inteleg ca mereu vor avea loc, ocazional, astfel de evenimente. Pe de alta parte, as vrea sa cred ca este o modalitate prin care organizatorii acestor evenimente pot fi tinuti responsabili pentru amplasarea scenei inadecvat de aproape de blocurile unde se locuieste, in conditiile in care este vorba de un sir de evenimente care dureaza de o luna si vor mai dura cam inca o luna.

Orice opinie este binevenita. :)

Multumesc
Buna ziua,

As avea nevoie de o opinie cu privire la un telefon care s-a stricat pe cand era in garantie in locul caruia acum trebuie sa imi cumpar eu un altul pe banii mei.

In iunie 2012, eu am cumparat un telefon de la Orange, cu prelungire de abonament, valoarea lui fiind de in jur de 1900 de lei. La momentul respectiv, numarul meu de telefon se afla pe contul altei persoane, sa-i zicem, Ion.(nu-l cheama asa) In aprilie 2013, s-a facut cesiune pentru linia mea, eu acum avand propriul meu cont de sine statator.

Ion a cumparat telefonul pentru mine si pentru abonamentul meu, platindu-l partial cu niste puncte Thank You care ii apartineau. Telefonul, conform facturii pe care mi-au dat-o atunci, a fost platit in urmatorul fel, cu aproximatie:

- 1300 RON - discount pentru prelungirea abonamentului (valoare de 30 de EUR pe care eu am platit-o lunar aproape un an si jumatate)

- 600 RON - puncte Thank You care apartineau lui Ion

Cand s-a tras linia, practic eu nu a mai trebuit sa platesc nimic in plus pentru telefon.

Telefonul s-a stricat la sfarsitul lui septembrie. Dupa 18 zile de stat in service, mi s-a spus ca este ireparabil. Cei de la Orange mi-au zis ca nu imi mai pot da acelasi model, ca nu il mai au. In consecinta, factura care s-a emis in iunie 2012 pentru telefonul stricat, trebuie stornata, iar telefonul trebuie returnat in vederea inlocuirii. Zis si facut, am returnat telefonul, iar factura a fost stornata. Ion si-a primit punctele Thank You. Eu am primit "dreptul" de a-mi cumpara un alt telefon din banii mei, "beneficiul" fiind ca pot sa imi prelungesc abonamentul cu inca doi ani, asta ca sa nu platesc pretul telefonului integral.

Eu astazi voi urma acest sfat si imi voi cumpara un alt telefon in aceste conditii deoarece am mare nevoie telefon si nu mai pot astepta.

Eu doar as vrea sa stiu daca, in cadrul scenariului de mai sus, solutia prezentata de Orange este rezonabila sau in conformitate cu legea.

Multumesc anticipat.