avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Linistea publica
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Linistea publica

Buna,

Am o scurta intrebare cu privire la mult discutatul si foarte controversatul subiect al linistii publice. Am citit legea si am observat ca ea face referire exclusiv la situatiile in care linistea publica este tulburata de persoane private sau de cluburi, discoteci, etc. Intrebarea mea are de-a face cu situatiile in care linistea este tulburata de un eveniment care nu este organizat neaparat de persoane private, cum ar fi concerte sau festivaluri.

Vara mai ales, au loc foarte multe evenimente care sunt organizate in aer liber. Eu stau intr-o zona "vulnerabila" din acest punct de vedere, si anume langa Cismigiu.

Cam de o luna se organizeaza in Cismigiu, fix langa zona cu blocuri, evenimente in fiecare zi, in special muzica (de toate felurile) si piese de teatru. Cand are loc un concert (aproape zilnic), in zanganesc geamurile din cauza zgomotului. Ma simt fortata sa stau aproape permanent cu geamul inchis din cauza acestor evenimente. Se va continua in acelasi fel probabil toata luna august, deci inca o luna.

Nu vreau sa par absurda, inteleg ca mereu vor avea loc, ocazional, astfel de evenimente. Pe de alta parte, as vrea sa cred ca este o modalitate prin care organizatorii acestor evenimente pot fi tinuti responsabili pentru amplasarea scenei inadecvat de aproape de blocurile unde se locuieste, in conditiile in care este vorba de un sir de evenimente care dureaza de o luna si vor mai dura cam inca o luna.

Orice opinie este binevenita. :)

Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 21:56, 28 Iulie 2015
Nu vreua sa va descurajez dar cred ca veti ramane cu "paguba". Puteti demonstra nivelul mare al decibelilor la dvs. in apartament dar nu stiu sa va indrum asa bine; cred totusi ca politia are aparat de masurat. Altfel nu conteaza ca e ocazional si cred ca si o persoana administrativa trebuie sa puna conditii atunci cand acorda autorizatii de desfasurare a unor evenimente; nu sunt nici ei infailibili.
Nu am textul in fata dar cred la legea apara linistea publica in considerentul ei de valoare publica nu raportat doar la un subiect activ al contraventiei interpretat stricto sensu.
arabela2014 a scris:

cred totusi ca politia are aparat de masurat.

Unitatea de masurat zgomotul este decibelul
Autoritatea politiei nu detine competenta si nu detine baza tehnica pentru masurat decibeli
Unica autoritate care detine baza tehnica necesara masurarii pragului fonic este autoritatea de sanatate publica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Se aplica legea linistii publice (61/1991) institutiilor publice? ... parvusss parvusss De ceva vreme studiez legea linistii publice si cum se alpica ea concertelor organizate prin orase. Nu mi-e deloc clar daca aceasta lege se aplica si ... (vezi toată discuția)
Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, caravana trece veronik veronik Buna seara, In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, ... (vezi toată discuția)
Procese poluare fonica parvusss parvusss Procese poluare fonica. Buna ziua, as dori sa va intreb daca cunoasteti daca in Romania au avut loc procese in legatura cu poluare fonica creata de ... (vezi toată discuția)