avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 670 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tulburarea liniștii publice sau cum câinii latră, caravana trece

Buna seara,
In ceea ce priveste tulburarea linistii publice si ma refer aici la un restaurant ce tulbura linistea publica, cel putin 3 nopti pe saptamana, mi-ar fi de mare folos sa aflu urmatoarele aspecte:
1. poate politia OPRI sursa tulburarii linistii publice si anume muzica?
2. poate politia CERE oprirea muzicii?
3. se poate sanctiona tulburarea linistii publice de mai multe ori in aceeasi noapte, la acelasi eveniment? - ma refer la muzica la intensitate mult prea mare

Intreb aceste lucruri deoarece la acest moment, la sesizarile mele ref la tulburarea linistii publice de restaurantul ce se afla la mai putin de 50 m de casa mea, soseste politia, aplica o sanctiune si pleaca, muzica ramanand la intensitate mare pana dimineata.
Pentru organizatorii petrecerilor amenda de 200 (maxim 500) lei e apa de ploaie, iar noi ramanem sa asteptam sa se termine petrecerile pentru a ne putea odihni.

Multumesc!

ps: nu stiu daca e incadrat bine, nu am gasit unde s-ar potrivi.

Ultima modificare: Duminică, 12 Noiembrie 2017
veronik, utilizator
Cel mai recent răspuns: veronik , utilizator 22:17, 13 Noiembrie 2017
Autoritatea politiei are competenta sa constate fapte prevazute de lege si sa consemneze documente pentru sanctionarea acestora
Autoritatea politiei poate solicita oprirea muzicii-in temeiul disp L nr 61/1991
Se pot aplica mai multe sanctiuni,la momente diferite-in cadrul aceluiasi eveniment
Dar...atentie politia nu detine baza tehnica care sa precizeze depasirea pragului fonic,astfel ca PV poate fi contestat in instanta
Pragul fonic admis este in jur de 60-65 db,iar zgomotele produse de vehicule in trafic ajung la 65-70 db
Multumesc pentru raspuns!
Imi puteti preciza unde anume se specifica in legea 61/1991 ca se poate solicita oprirea muzicii (desi am citit legea, acest aspect nu-mi este clar) Politia care vine la sesizarile mele mi-a spus mereu ca ei nu au cum sa solicite sau sa opreasca muzica. Este foarte important sa le pot spune, vedeti in legea 61 art. x ca politia poate solicita oprirea muzicii.
De asemenea tot politia imi spune ca nu pot sanctiona in aceeasi noapte pentru tulburarea linistii de mai multe ori. Mi-ar fi de mare folos si aici sa le pot specifica o lege.
Din pacate in discutiile cu politia, noi suntem cei care trebuie sa le spunem ce sa aplice, altfel, ii doare in cot de problemele noastre.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legiutorul in cuprinsul dispozitiilor nu poate ptrevedea toate aspectele cu care se pot confrunta in practica si in teren persoanele indreptatite sa constate contraventii
Politistul in omentul in care verifica plangeri/sesizari,intotdeauna atentioneaza contravenientul sa nu repete fapta pentru a nu mai fi sanctionati
Am precizat din start aspectul esential ca desi politia poate interveni in temeiul disp L nr 61/1991 ,totusi politia nu detine baza tehnica necesara constatarii si consemnarii nivelului decibelilor,realitate care determina reprezentantii politiei sa fie reticenti in a aplica sanctiuni pe temeiul tulburarii linistii publice
Pe acest considerent ,multe PV contraventii sunt contestate in instanta,care in lipsa probei materiale care sa ateste nivelul decibelilor admite actiunea si in final dispune solutie favorabila contravenientului
Ref la decibeli:
"Amplasarea obiectivelor economice cu surse de zgomot şi vibraţii şi dimensionarea zonelor de protecţie sanitară se vor face în aşa fel încât în teritoriile protejate nivelul acustic echivalent continuu (Leq), măsurat la 3 m de peretele exterior al locuinţei la 1,5 m înălţime de sol, să nu depăşească 50 dB (A) şi curba de zgomot 45. În timpul nopţii (orele 22,00-6,00), nivelul acustic echivalent continuu trebuie să fie redus cu 10 dB (A) faţă de valorile din timpul zilei.
Pentru apartamente, nivelul acustic echivalent continuu (Leq), măsurat în interiorul camerei cu ferestrele închise, nu trebuie să depăşească 35 dB (A) şi curba de zgomot 30 în timpul zilei; în timpul nopţii (orele 22,00-6,00), nivelul echivalent continuu trebuie redus cu 10 dB (A) faţă de valorile din timpul zilei. "

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Limita legala izolare fonica tamplarie exterioara constructie civila lilianadumitras lilianadumitras Buna ziua, Va rog frumos sa ma ajutati cu urmatorul subiect: am achizitionat o locuinta noua (casa), amplasata la o strada secundara, dar totusi foarte ... (vezi toată discuția)
Limita zgomot db ContSters83715 ContSters83715 Care este limita legala la zgomot in timpul zilei, dar in timpul noptii? Unde gasesc expert sonometrist, care sa masoare zgomotul unei discoteci din acelasi ... (vezi toată discuția)
Legea linistii publice pentru restaurante cu autorizatie de functionare in imobile comune Gumini13Bob Gumini13Bob Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil comun cu destinatia initala de locuinta. Proprietarul vecin a cumparat partea sa de imobil de la o familie si a ... (vezi toată discuția)