Am pus o intrebare si am declansat o furtuna!!Totusi,as fi vrut sa primesc cateva sfaturi,indrumari,ce sa fac in continuare,chiar daca am sau nu dreptate,asta este problema mea,eu stiu cel mai bine cu ce ma confrunt.Pana la urma daca stam stramb si judecam drept fiecare parinte are vina lui mai mult sau mai putin.Prin urmare,eu ce pot sa fac ca sa tin piept avalansei de "fabricat" dovezi .Adevarul este ca nu m-am gandit niciodata sa strang dovezi,sa fac fotografii sau sa inregistrez,mi se pare putin...paranoic.
Pana la urma care sunt obligatiile parintelui nerezident? Ce inseamna pana la urma custodie comuna? parintele nerezident nu participa la cheltuielile de zi cu zi si nici la cele ocazionale(haine,incaltaminte,rechizite,medicamente etc.),ca nu are bani, vine din cand in cand la scoala dar nu o intreaba niciodata pe invatatoare de evolutia copilului,dar te acuza ca nu-l informezi,cand se intampla sa se imbolnaveasca tocmai cand trebuie sa-l ia,te acuza ca refuzi sa-i dai copilul si ii incalci drepturile si iti face si reclamatie la politie ca nu a vazut copilul de nu stiu cand(total eronat)dar nu intreba de ce este bolnav copilul,cum se simte daca poate ajuta cu ceva sau macar sa-l vada,sa-i vorbeasca,cand il rogi sa schimbi medicul care este f.departe de casa pentru ca la 5 m de casa este o policlinica si el refuza,cand te vorbeste de rau fata de copil,si ii povesteste cum o sa-ti deschida multe dosare in care te va distruge si copilul vine acasa plangand,etc,etc.Pe urma se mira ca nu mai vrea copilul sa-l vada,si tot tu esti de vina in loc sa se intrebe daca nu cumva el a gresit cu ceva fata de copil.Lupta,dupa mine se poarta intre parinti,uni depasesc mai repede despartirea altii nu,fara sa se tina seama ca la mijloc este un suflet nu un obiect
Am fost cu copilul la urgenta deoarece s-a sculat de dimineata cu febra f. mare si dr.de familie este cam departe si nu avea program marti dimineata.Parintele nerezident a fost anuntat imediat,-evident nu ne-a crezut,cum face mereu si a fost invitat sa se convinga la domiciliu,refuzand. Dupa amiaza am primit notificarea.Nu aveam nimic impotriva sa plece daca copilul se facea bine dar a facut febra tot timpul,adevarat ca mai mica,din aceasta cauza m-am dus sa cer parerea doctorului a doua oara.Sa stiti ca fac tot ce este omeneste posibil ca relatia dintre noi 3 sa fie normala si am toata deschiderea dar partea cealalta urmareste cu totul si cu totul altceva.In privinta asta sunt f.multe de spus dar....
Am crezut ca trebuie sa raspund,sa arat de ce nu m-am "supus"notificarii si,da,ca proba in dosar pentru ca vrea sa dovedeasca prin orice mijloace ca eu ma opun dorintelor parintelui nerezident,Dar daca nu este obligatoriu,nu mai raspund.Am dovada de la doctor pentru copil dar dovada ca avocata partii adverse m-a amenintat ca am sa raspund penal nu am cum sa o dovedesc,convorbirea s-a purtat la telefon.Nu am inca avocat dar trebuie sa-mi iau pentru ca situatia se complica.Ce bine sa ai copil si sa-l creasca altii,iar tu daca nu ai chef sau timp,dai un mail ca nu mai vii....dar esti parinte si ai drepturi.
In raspunsul la notificare pot spune ca avocata m-a amenintat si ca politia cand a venit a constatat ca am recomandare de la medic pentru repaos la domiciliu? Felul de adresare in aceasta notificare trebuie sa fie asa....oficial,ca si cum te-ai adresa unei alte persoane??
In hot.scrie ca in vacanta de vara daca un parinte vrea sa plece in co.trebuie sa anunte cu 2 sapt.inainte.Program de vizita: un weekend da si unul nu. dar nu asta conteaza nu m-am opus niciodata,a venit cand a putut si de cate ori a putut,am cerut sa vina sa vada copilul si acasa chiar si acum am cerut sa-si amane aceasta plecare dar am primit tot timpul un rafuz categoric Cand vrea intelegere din partea mea este bine ca o primeste cand este invers,nu se poate.Acum a facut reclamatie la politie si m-am trezit cu ei la usa,crezand ca politistii ii vor da copilul.Eu ce dovezi pot strange? pot obtine copii dupa aceste reclamatii de la politie,mesajele de pe telefon sunt bune,am si niste fotografii facute tot cu telefonul cand venea la scoala ptr.ca ma acuza tot timpul ca nu-si vede copilul ca nu stie nimic de el,ca nu primeste informatii etc De vazut il vede cand doreste,informatiile le poate obtine.
Eu nu ma opun sa-si viziteze bunicii dar vreau sa se procedeze cu calm si intelegere.Acum o jumatate de ora am primit un telefon de la avocata parti adverse in care ma ameninta ca daca nu respect acea notificare o sa raspund penal si ca vine acasa sa-i arat recomandarea medicului.Vreau sa stiu cu ce drept ma ameninta avocata si de ce atata incrancenare cu plecarea aceasta,de ce nu se asteapta cateva zile,asta nu dovedeste ca sunt mai presus niste interese si nu copilul?
Situatia este mai complicata pentru ca ne confruntam cu un parinte cu care nu se poate comunica.Am propus toate variantele posibile dar nu am cu cine comunica,am cerut sfatul doctorului si nu ne-a recomandat deplasarea pe o distanta asa de mare pe caldura aceasta.In plus,copilul nu-si dorea sa mearga pentru ca a stat cateva luni acolo si a venit cu tulburari emotionale si acum cand aude de acei bunici intra in panica.Avem f.multe probleme din partea celuilalt parinte pentru ca predomina orgoliu nu interesul fata de copil,dar sper ca o hot.jud.definitiva nu se poate schimba asa de usor cu niste dovezi fabricate
Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Multumesc,pentru raspuns,Daca eram o mama care isi critica fostul sot ca nu plateste pensie,ca nu respecta programul de vizita,etc,etc,prezentam,probabi, mai mult interes.Dar...eu sunt tatal......