avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
~ Conținut șters la cerere ~
Asa din avion si fara alte informatii: ii faceti copilului bagajul, ii dati medicamentele si dozajul parintelui, ii dati nr de telefon al medicului curant si ii urati distractie placuta.
Daca starea de sanatate ii permite sa stea la domiciliul dvs, ii permite sa stea si la domiciliul bunicilor.
Daca starea de sanatate il obliga la supraveghere medicala de orice fel, comunicati acest lucru tatalui si hotarati impreuna ce e de facut.
(presupun ca nu sunteti cadru medical si ca minorul are o legatura ok cu tatal si bunicii)
Dragă tătic, ambii antepostatori au dreptate. Fie ascultaţi de sfatul doamnei avocat, fie de al lui mirebire; vedeţi ce recomandă medicul, în scris. Acum sunteţi în faza în care doamna fabrică dovezi împotriva Dvs. Trebuie să- fiţi diplomat în situaţia actuală.Dacă copilul este foarte bolnav acum, propuneţi o dată ulterioară pentru vacanţă, dar motivat medical.
Sa o luam cu inceputul, pana la expedierea copilului.
Domnul are program de vizitare?
Daca da, solicitarea coincide cu perioada incuviintata de instanta?
Recomandarea medicului e de repus la domiciliu? Daca da, copilul sta acasa, caci recomandarea medicului nu e repaus la "domicilii"!
@PS: ce ne facem cu parintii care lucreaza si nu respecta recomandarea dr cu repaosul la domiciliu ci il duc la bunici si isi face copilul repaosul acolo in timp ce ei pun umarul la inflorirea economiei? #-o Ar trebui sa-i reclamam la Protectia Copilului ca fiind niste iresponsabili de fapt.#-o#-o

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)