In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza legatura cu acesta. As dori sa stiu in cazul in care instanta decide sa avem custodie comuna, cum o vom putea exercita? Locuim in orase diferite, tatal nu imi raspunde cu lunile la telefon si probabil ca o sa puna piedici la ceea ce avem de facut. Cum pot dovedi ca l-am instiintat in ceea ce il priveste pe copil? Cum voi putea sa plec cu copilul in vacanta in tara si in afara tarii, daca el o sa refuze sa ne dea acordul? Cum voi putea sa merg cu copilul la medic fara sa nu ma reclame ca nu l-am anuntat? Va intreb toate acestea deoarece pana la pronuntarea divortului si dupa aceea, desi il anuntam sa nu vina intr-o anumita zi ca suntem plecati in vacanta, venea si facea reclamatii peste reclamatii ca nu respect programul de vizita.
Va multumesc!
Cum pot dovedi ca l-am instiintat in ceea ce il priveste pe copil?
ii scrieti mail sau sms.
Nu trebuie acordul lui ca sa mergeti in vacante in tara si nici la medic, ii trimiteti mail.
desi il anuntam sa nu vina intr-o anumita zi ca suntem plecati in vacanta, venea si facea reclamatii peste reclamatii ca nu respect programul de vizita.
Pai, plecati in vacanta in programul lui de vizita ?
Da, a fost o situatie cand am convenit de comun acord sa plec intr-un week-end cu copilul si el sa vina in week-end-ul urmator. Am comunicat prin sms-uri. Cu toate acestea a venit si a facut plangere si la politie si la protectia copilului ca nu am respectat programul de vizita.
Dacă e adevărat ce ziceți înseamnă că nu e om serios.
Dacă nu și-a exercitat programul timp îndelungat sfatul meu ar fi sa cereți micșorarea sau înlăturarea programului de vizita dacă îl are.
E posibil ca instanta sa ii respingă cererea de custodie comuna.
Depinde însă de foarte multe lucruri și depinde cum va veți apară la proces.
Din punctul meu de vedere e clar ca veți fi sicanata de el dacă va avea custodie comuna...si ar fi recomandabil sa faceți tot ce va sta în putință ca sa evitați acest lucru.
Are un program de vizita restrans, avand in vedere faptul ca a luat de cateva ori minorul la domiciliul lui si l-a traumatizat. Acum are voie sa il vada doar la domiciliul meu. El nu isi doreste custodia comuna si program de vizita de dragul copilului. Doreste acest lucru ca "razbunare" pentru ca am cerut recalcularea pensiei alimentare.
O sa plecati cu copilul si daca va refuza tatal acordul pentru ca il veti obtine in instanta. Normalitatea o reprezinta exercitarea custodiei in comun, asa ca ganditi-va bine daca merita sa va opuneti. Cat despre plecatul dvs cu copilul in vacanta cand avea tatal program, cu tot respectul, ce ar fi sa intelegeti ca dreptul la vacanta nu primeaza asupra dreptului copilului de a relationa cu tata?