avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Ati facut un rezumat foarte apropiat de realitatea oferita de unii nerezidenti. Si asta pentru ca legea nu ii pedepseste in niciun fel. Nu platesti pensie alimentara pentru ca nu ai loc de munca si traiesti cu aer. Ia sa lucrezi la spatii verzi o saptamana pe luna si statul sa-ti dea fix banii pe care ii datorezi copilului, sa vedeti ce repede si-ar aminti ca sunt salariati. Nu vezi copilul cateva luni, atunci ia sa ti se reduca programul de vizita. Dar la noi ce se intampla? Nimic. Nu ai serviciu, dar nici timp sa vezi copilul pentru ca esti ocupat... asta e! Nu te intreaba nimeni nimic....
Gresit doamna, greselile rezidentului le suporta copilul. Ca rezidentul nici macar nu-si da seama ce face, crezand ca ce face este corect, doar isi apara pruncul de tata, ce misiune mai frumoasa in viata sa ai? Daca un copil creste fara tata, rezidentul nu suporta nimic, el are doar satisfactia reusitei, cel putin in unele cazuri. Cand copilul isi refuza parintele i se citeste efectiv bucuria pe fata, ranjeste multumit. Nu v-as dori sa vedeti cat de groteasca este o asemenea imagine. In rest doamna draga, continuati cu teoria tot ce face parintele nerezident este gresit, o dovada clara a obiectivitatii si echilibrului.
Am pus o intrebare si am declansat o furtuna!!Totusi,as fi vrut sa primesc cateva sfaturi,indrumari,ce sa fac in continuare,chiar daca am sau nu dreptate,asta este problema mea,eu stiu cel mai bine cu ce ma confrunt.Pana la urma daca stam stramb si judecam drept fiecare parinte are vina lui mai mult sau mai putin.Prin urmare,eu ce pot sa fac ca sa tin piept avalansei de "fabricat" dovezi .Adevarul este ca nu m-am gandit niciodata sa strang dovezi,sa fac fotografii sau sa inregistrez,mi se pare putin...paranoic.

avi77, aţi primit mai sus un sfat: reglaţi tot ce aveţi cu celălalt părinte al copilului dvs. numai în scris şi DA, după fiecare convorbire telefonică, daţi un feed-back. La fel să procedaţi , NEAPĂRAT, după orice discuţie telefonică cu autorităţile, de exemplu, poate veţi fi contactat de DGASPC telefonic, cereţi interlocutorului numele şi serviciul de unde vă apelează şi scrieţi urgent un mail, prin care reproduceţi parte din convorbire şi răspunsul Dvs. Înregistraţi fiecare întâlnire dintre copil şi părintele vizitator, iar când nu vine la program, scrieţi-i că nu s-a prezentat şi copilul l-a aşteptat. Căutaţi să aveţi martori , pe lângă înregistrări, la câteva întâlniri din acestea. Pentru boala copilului, trebuie să aveţi neapărat certificat medical.
Dacă vă place, dacă nu, de acum înainte trebuie să vă preocupe justificarea fiecărui gest şi trebuie să vă controlaţi fiecare cuvânt schimbat cu celălalt părinte, fiindcă totul poate fi întors împotriva Dvs.
Ultima modificare: Vineri, 1 Iulie 2016
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)