Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Am crezut ca trebuie sa raspund,sa arat de ce nu m-am "supus"notificarii si,da,ca proba in dosar pentru ca vrea sa dovedeasca prin orice mijloace ca eu ma opun dorintelor parintelui nerezident,Dar daca nu este obligatoriu,nu mai raspund.Am dovada de la doctor pentru copil dar dovada ca avocata partii adverse m-a amenintat ca am sa raspund penal nu am cum sa o dovedesc,convorbirea s-a purtat la telefon.Nu am inca avocat dar trebuie sa-mi iau pentru ca situatia se complica.Ce bine sa ai copil si sa-l creasca altii,iar tu daca nu ai chef sau timp,dai un mail ca nu mai vii....dar esti parinte si ai drepturi.
Repet, cand ati fost cu copilul la doctor, ati informat celalalt parinte de data, locul, ora programarii? Sau ati informat DUPA?
Pentru ca daca ati informat dupa si ati mers cu copilul la un medic de familie care e prieten cu ai dumneavoastra de cand erati mica, se considera ca ati avut ceva de ascuns, ati facut totul intentionat. Altfel, normal, legal este sa informati celalalt parinte despre boala copilului si ora la care se merge la doctor.
Daca insa ati informat cum e norma pe celalalt parinte ca e copilul cu febra, ca mergeti la medic si sa va insoteasca, atunci e ok.
Deci, cum ati procedat? Inainte sau dupa?
Stimate avi77, trebuie să vă aşteptaţi la mai multe provocări, fiindcă mama fetiţei dvs. are nevoie de dovezi în procesul cu Dvs. Probabil va marşa pe alienarea parentală, de aici şi notificările şi ameninţările.
Trebuie să propuneţi, obligatoriu, în scris, un alt termen pentru plecarea copilului în programul de vizită cu mama;
După cum vedeţi, problemele sunt identice , indiferent dacă părintele rezident e tata sau mama, în cazul nostru, tata. :)
Cred ca AVI este femeie, cred.
De asemenea insa, femeie sau barbat, trebuie sa anunte celalalt parinte inainte de vizita la medic, e dreptul copilului si al parintelui nerezident. Altfel de unde stim ca sub masca grijii nesfarsite nu se afla de fapt dorinta de a sicana celalalt parinte cand pleaca in vacanta cu copilul? Eventual sa sperie copilul cum ca se imbolnaveste doar la gandul ca se duce cu celalalt?
Asa ca eu inca astept raspunsul la intrebarea mea, daca a anuntat celalalt parinte de boala copilului, inainte de vizita la medic. Nu e bai insa, ca si tacerea, in cazul asta spune foarte multe :)
Nerezidentul avea obligația sa anunțe cu 2 săptămâni înainte, a anunțat cu 3, copilul fiind deja bolnav. Dacă gândim ca femeia a " îmbolnăvit " copilul după notificare, l-a tarat la doctor, îl îndoapă cu medicamente, nu îl lasă la serbarea de sfârșit de an, totul ca sa scaneze pe celalalt parinte, sa ii saboteze vacanta, asta e boala.