avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 530 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Este important de stiut ce scrie in hotararea judecatoreasca in vigoare. Ati specificat faptul ca se mentioneaza ca trebuie anuntat cu 2 saptamani inainte. Inainte de ce? Este scrisa o perioada certa sau ca trebuie sa va notifice cu 2 saptamani cand doreste sa il ia? Nu ati mentionat multe aspecte referitoare la programul de vizita al tatalui si sunt importante aceste detalii.
Avocata partii adverse merge la intimidare;pacat ca se recurge la astfel de metode. Sa raspundeti penal din ce puncte de vedere pentru o notificare? Nu sunteti obligata sa ii aratati avocatei respectiva recomandare acasa! ci doar s-a o trimiteti tatalui pe mail si sa propuneti (asa cum spunea un alt user) o perioada compensatorie pentru zilele in care nu a putut sa il ia (cand copilul se va simti mai bine).
In hot.scrie ca in vacanta de vara daca un parinte vrea sa plece in co.trebuie sa anunte cu 2 sapt.inainte.Program de vizita: un weekend da si unul nu. dar nu asta conteaza nu m-am opus niciodata,a venit cand a putut si de cate ori a putut,am cerut sa vina sa vada copilul si acasa chiar si acum am cerut sa-si amane aceasta plecare dar am primit tot timpul un rafuz categoric Cand vrea intelegere din partea mea este bine ca o primeste cand este invers,nu se poate.Acum a facut reclamatie la politie si m-am trezit cu ei la usa,crezand ca politistii ii vor da copilul.Eu ce dovezi pot strange? pot obtine copii dupa aceste reclamatii de la politie,mesajele de pe telefon sunt bune,am si niste fotografii facute tot cu telefonul cand venea la scoala ptr.ca ma acuza tot timpul ca nu-si vede copilul ca nu stie nimic de el,ca nu primeste informatii etc De vazut il vede cand doreste,informatiile le poate obtine.
Da, e greu de gasit intelegere la un parinte care cauta numai sa sicaneze. Nu e bine ca in vacanta de vara nu e specificata o perioada certa: de ex. 01-15 august sau 15-30 august. Astfel, se ajunge la chemarea Politiei deoarece celalalt parinte poate interpreta in maniera proprie aceasta mentiune, fara sa tina cont de unele aspecte cum ar fi faptul ca cel mic nu se simte bine, etc. Daca tot aveti acum un dosar pe rol, ar fi bine sa corectati si aceasta chestiune (sa scrieti in intampinare si perioada in vacanta de vara cand va fi copilul la tata).
Dovezile pe care le-ati mentionat le puteti folosi+mail-uri in care il informati constant in legatura cu activitatile copilului. Copii dupa reclamatii numai instanta sau alta autoritate (DGASPC) poate solicita Politiei.
In raspunsul la notificare pot spune ca avocata m-a amenintat si ca politia cand a venit a constatat ca am recomandare de la medic pentru repaos la domiciliu? Felul de adresare in aceasta notificare trebuie sa fie asa....oficial,ca si cum te-ai adresa unei alte persoane??
Sunteti obligata sa raspundeti notificarii? Sau vreti sa folositi raspunsul ca proba in instanta? In ambele cazuri, nu v-as sfatui sa mentionati acele aspecte. Puteti sa demonstrati in procesul pe care il aveti aceste chestiuni, daca aveti probe in acest sens. O consultare cu avocatul in aceasta privinta, este mai mult decat benefica.

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)