avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 505 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Propuneti un alt interval dupa ce se simte copilul ca sa dati dovada de buna credinta.
Situatia este mai complicata pentru ca ne confruntam cu un parinte cu care nu se poate comunica.Am propus toate variantele posibile dar nu am cu cine comunica,am cerut sfatul doctorului si nu ne-a recomandat deplasarea pe o distanta asa de mare pe caldura aceasta.In plus,copilul nu-si dorea sa mearga pentru ca a stat cateva luni acolo si a venit cu tulburari emotionale si acum cand aude de acei bunici intra in panica.Avem f.multe probleme din partea celuilalt parinte pentru ca predomina orgoliu nu interesul fata de copil,dar sper ca o hot.jud.definitiva nu se poate schimba asa de usor cu niste dovezi fabricate
Uite aici in descrierea userului gasiti dna mirebire diferenta intre a-l duce la bunici cand e bolnav si parintele trebuie sa mearga la munca si n-are cu cine sa-l lase, si cand "drepturile" parintelui nerezident devin mai importante chiar si decat sanatatea copilului. Uite asa se va mai forma o amintire. Cum e un copil cand e bolnav? Prost dispus ca si noi adultii. Mofturos, rasfatat chiar, doritor sa i se caute in coarne. Ce sa faca dna conform propunerii dvs? Pai sa ignore nevoile, toanele copilului bolnav si sa-l expedieze insotit de prospect de intrebuintare (ce medicamente, ce diagnostic,cine e doctorul etc). By the way, dar tatal unde a fost intre timp de nu stie ca ii e copilul bolnav, cine e medicul curant, ce tratament urmeaza? Sau tatal apare in viata copilului doar pentru program de vizitare asortat cu scandal? Sa revenim insa, la sfatul dvs dna mirebire, sa predea copilul bolnav cu prosepect de intrebuintare. Ce amintire frumoasa se va intipari in mintea copilului, cat de bine va fi! Dar de ce trebuie sa plece acum cand e bolnav? Ce bine se produce in viata copilului ca pleaca acum si nu peste o saptamana, sa zicem? Ah, daaaaaaaaaaaa, am uitat, ce conteaza binele copilului, important e dreptul tatalui la vizita! Uite asa se construieste o frumoasa relatie de atasament, incredere si afectiune si pe urma va mirati de ce copilul ajunge sa nu mai vrea si atunci o acuzati pe mama de alienare, in loc sa va uitati in propria ograda si sa vedeti cate greseli ati facut care au determinat indepartatrea copilului.
Doamna hotararea spune ca trebuie sa fiti informata cu 2 saptamani inainte, ceea ce inseamna ca pentru vacanta cu tatal instanta nu a stabilit o perioada anume. Poate fi si acum si peste o saptamana. Cata vreme aveti bilet de la medic nicio plangere penala nu poate trece peste recomandarea medicului. Asteptati ca copilul sa se insanatoseasca si sa plece apoi. Cat priveste relatia cu ceilalti bunici nu stiu ce sa zic. Poate fi un moft al copilului, poate fi ceva real, dar fara argumente clare nu puteti sa impuneti tatalui sa nu duca copilul la bunici.
Eu nu ma opun sa-si viziteze bunicii dar vreau sa se procedeze cu calm si intelegere.Acum o jumatate de ora am primit un telefon de la avocata parti adverse in care ma ameninta ca daca nu respect acea notificare o sa raspund penal si ca vine acasa sa-i arat recomandarea medicului.Vreau sa stiu cu ce drept ma ameninta avocata si de ce atata incrancenare cu plecarea aceasta,de ce nu se asteapta cateva zile,asta nu dovedeste ca sunt mai presus niste interese si nu copilul?
Eu zic sa nu va panicati. Mergeti la medic si obtineti exact recomandare de repaos la domiciliu si un scurt istoric al virozei ( pacientul prezinta temperature ridicata, amigdale etc.....). Apoi, scanati foaia respective si trimiteti mail tatalui cu rugamintea de a amana o zi, doua vizita la bunici, ba chiar incercati sa va oferiti sa duceti dumneavoastra minorul acolo.
De asemenea, pentru a nu fi departe de copilul bolnav, sugerati tatalui ca zilele in care puiul sta la pat, sa vina o ora-doua sa-i citeasca o poveste, sa ii dea siropul, sa petreaca putin timp cu el pana acesta se insanatoseste si programul de vizita poate fi respectat.
Daca faceti aceste lucruri, va fi greu sa poata folosi ceva impotriva dumneavoastra.
Intrebare,cand ati mers cu copilul la medic, l-ati informat despre programare ca sapoata veni si el cu dumneavoastra?

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)