avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 601 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Drepturi si obligatii parintesti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Drepturi si obligatii parintesti

Buna ziua,am o hot.definitiva de incredintare copil.Acum,dupa 3 ani am un dosar deschis de parintelui nerezident ptr.schimbare domiciliu,exercitarea autoritatii parintesti si pensie,Pe data de 21.06 am primit o notificare ca incepand cu data de 24.06 copilul va pleca in vacanta cu parintele nerezident la bunicii in alt oras,copilul fiind bolnav(are o viroza cu temperatura mare)nu poate lua parte nici la serbarea de sfarsit de an.Intrebarea mea este,ce pot sa fac in situatia data,cand parintele nerezident nu ma crede si nu-l intereseaza amenintadu-ma ca refuzul de a respecta un act legal este de natura penala.?In hot.jud.scrie ca trebuie anuntat celalalt parinte cu minim 2 saptamani inainte
Am fost cu copilul la urgenta deoarece s-a sculat de dimineata cu febra f. mare si dr.de familie este cam departe si nu avea program marti dimineata.Parintele nerezident a fost anuntat imediat,-evident nu ne-a crezut,cum face mereu si a fost invitat sa se convinga la domiciliu,refuzand. Dupa amiaza am primit notificarea.Nu aveam nimic impotriva sa plece daca copilul se facea bine dar a facut febra tot timpul,adevarat ca mai mica,din aceasta cauza m-am dus sa cer parerea doctorului a doua oara.Sa stiti ca fac tot ce este omeneste posibil ca relatia dintre noi 3 sa fie normala si am toata deschiderea dar partea cealalta urmareste cu totul si cu totul altceva.In privinta asta sunt f.multe de spus dar....
Doamna, trebuia sa instiintati nerezidentul inainte sa se imbolnaveasca copilul. Nu stiati asta? Cu cel putin 2 saptamani inainte de boala se instiinteaza nerezidentul pentru ca nu cumva sa-i afecteze legatura tata-fiu. Sunteti o mama alienatoare! Clar! Ar trebui sa platiti 1000 de lei pe ziua de boala a copilului. Doamne, cum am ajuns! Te trezesti in miez de noapte cu copilul arzand si primul gand e sa suni la nerezident.....

Imi cer scuze de sarcasm, dar cand am citit comentariul lui When, nu m-am putut abtine.
De ce nu v-ati putut abtine doamna Maria? Cumva daca copilul s-ar afla la celalalt parinte si ar face febra, nu v-ati dori sa fiti informata inainte sa ajunga la doctor? Ca sa fiti de fata, sa vedeti ce e in neregula cu copilul? Este cineva de pe acest forum care daca I se imbolnaveste copilul nu doreste sa fie anuntat imediat? Dumneavoastra nu doriti? Va rog sa imi raspundeti cu da sau nu, insa ma indoiesc ca puteti.
La asta m-am referit si eu, daca atunci cand a vazut febra mare a copilului, inainte sa plece cu el spre camera de garda, a sesizat celalalt parinte.
Nu stiu ce vi se pare atat de extraordinary. De fapt stiu, ca ati mentionat la celelalte subiecte, nerezidentul nu e parinte lafel de bun ca rezidentul.
Stimate user,

Daca veti citi pe alocuri revolta unora sau altora, va explic putin situatia. In multe cazuri (nu al dvs pentru ca dvs sunteti de buna credinta in mod evident in opinia mea), nerezidentul nu este anuntat cand copilul este bolnav. Si explicatia este urmatoarea: eu trebuia sa ma ocup de copil, sa merg cu el la medic, sa am grija de el, nu sa-ti trimit tie informatii. Ceea ce este adevarat insa pana la un moment dat cand de fapt parintele are acele 5 secunde pentru a scrie un amarat de sms parintelui nerezident. Dar nu vrea.
Apoi, cand parintele rezident se opune legaturilor dintre copil si celalalt parinte, de multe ori, ca sa nu zic de foarte multe ori copilul este bolnav. Cu adeverinta de la medic in care i se recomanda copilului repaosul la domiciliu. Si asta nu o data, ci de multe ori. Bineinteles ca nu i se propune parintelui un alt interval in care sa vina la copil.
Si cherry on the cake: daca intr-un final parintele rezident ii spune celuilalt cum ca copilul e bolnav (asta ca sa nu stea boul de parinte nerezident la usa chiar toata ziua asteptandu-si copilul), nu ii spune celuilalt la ce spital, clinica s-a dus ca mai apoi sa-l acuze ca nu a venit la copil.
Ultima modificare: Joi, 30 Iunie 2016
againstPAS, utilizator
When a scris:

De ce nu v-ati putut abtine doamna Maria? Cumva daca copilul s-ar afla la celalalt parinte si ar face febra, nu v-ati dori sa fiti informata inainte sa ajunga la doctor? Ca sa fiti de fata, sa vedeti ce e in neregula cu copilul? Este cineva de pe acest forum care daca I se imbolnaveste copilul nu doreste sa fie anuntat imediat? Dumneavoastra nu doriti? Va rog sa imi raspundeti cu da sau nu, insa ma indoiesc ca puteti.

Nu va mai indoiti fara motiv. Pot si iata ca va raspund. Da. Multumit?

Mie mi se pare absurd din punctul meu de vedere. Raspund din propria experienta pentru ca doar pe asta o am. De ce as da sms cand sunt in drum spre spital cuiva care nu vine cu lunile , nu da niciun semn de viata si nu se intereseaza de copil? Bine, eu nu-i stiu nici macar nr. de telefon sau adresa....

Alte discuții în legătură

Obligatiile parintelui rezident in cazul programului cu preluarea din domiciliu againstPAS againstPAS In cazul unui program cu preluare de la domiciliu, ce ar trebui sa faca parintele rezident? Cum ar trebui sa pregateasca copilul? Este normal sa nu permita ... (vezi toată discuția)
Program de vizita nerespectat de parintele nerezident guest3333 guest3333 Exista posibilitatea de sanctiune dpdpv legal a parintelui nerezident care nu isi respecta programul de vizita? De ex. parintele nerezident are de sambata de ... (vezi toată discuția)
Exercitare custodie comuna mara2017 mara2017 In urma divortului, eu am custodia copilului. De curand, tatal, a cerut custodie comuna, desi nu si-a vizitat copilul de mai multi ani si nici nu pastreaza ... (vezi toată discuția)