Buna ziua,sunt tatal unei fetite de 7 ani,ramasa in ingrijirea mea in urma divortului.Mama m-a dat in judecata,acum, cerand schimbarea domicilului,si pensie alimentara.,Vreau sa stiu ce sanse am sa nu pierd custodia copilului,avand in vedere ca: -mama nu are domiciliu stabil,sta cu chirie,lucreaza in 3 schimburi,nu participa la cresterea si educarea copilului,ca nu are timp si nici bani,spune ea.Copilul este bine ingrijit,fapt constatat si de cei de la protectia copilului,este inscrisa la scoala si are rezultate f.bune,merge la psiholog,tot din cauza mamei,dar asta este o poveste mai lunga.
intr-adevar hotararea asupra stabilirii domiciliului minorilor nu are autoritate de lucru judecat, insa schimbarea se poate dispune doar in situatia schimbarii conditiilor initiale , schimbari ce trebuie dovedite de catre mama, in speta dvs, respectiv ca minorul nu este bine ingrijit etc. asadar dvs. trebuie sa va aparati si sa dovediti ca aceste conditii nu s-au schimbat
Este foarte important si de cat timp sta fetita cu dvs. Daca copilului ii e bine langa dvs si s-a obisnuit si considera acea casa drept a lui, nu veti pierde! Trebuie sa va concentrati argumentatia pe ce e binele, nevoia si obisnuinta copilului, aratand ca langa dvs ii e bine. Nu va concentrati pe ce e rau la mama, ci pe ce e bine la dvs!
Multumesc pentru sfaturi.Copilul sta aici de cand s-a nascut.A lipsit o perioada de cateva luni,cand mama a parasit domicilul,impreuna cu copilul. Divortul s-a pronuntat in urma cu aproximativ doi ani si de atunci sta cu mine.Am pus aceasta intrebare,pentru ca ea,mama,s-ar putea sa aibe o avocata cunoscuta,cu relatii si nu se stie....Mi-a mai deschis procese si pana la primul termen le-a inchis din lipsa de probe. Acum cauta sa-si fabrice probe.Mi-a facut reclamatii la politie ca nu o las sa-si vada copilul,pe la protectia copilului,imi trimite tot felul de mesaje.
Buna seara, am vazut intamplator pe site-ul judecatoriei,ca in urma depunerii dosarului,de fosta sotie, in care cere exercitarea autoritatii parintesti,schimbarea domicililui minorei si pensie alimentara,a aparut o "invitatie" in camera de consiliu. As vrea sa stiu ce inseamna camera de consiliu si daca nu trebuia sa primesc o copie dupa actiune sau o citatie.
Referitor la camera de consiliu si invitatia nici eu nu inteleg...
Poate incearca o ordonanta presedintiala fara citarea partilor.
Cine a trimis invitatia?
Daca avocata are relatii in astfel de procese se pot intampla multe lucruri curioase.
Este indicat sa fiti foarte atent ca sa nu aveti surprize neplacute.
Cat priveste sansele dvs., conform relatarii dvs. ar trebui sa obtineti castig de cauza dar mama are si ea sansele ei si desi nu as fi de parere ca ar trebui sa obtina ea castig de cauza in acest caz... totusi...se poate intampla...
Partea cu interzicerea dreptului la legaturi personale cu minorul pe care o sustine ea va poate dauna destul de grav si trebuie sa aveti mare grija la probe.
Aveti insa si avantajul ca fetita poate fi ascultata si acest lucru poate conta decisiv in favoarea dvs. daca procesul se va desfasura corect.