avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 792 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... drepturile bunicilor paterni
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

drepturile bunicilor paterni

Buna ziua,
Intrebarea mea este ce drepturi pot avea bunicii paterni asupra nepoatei in conditiile in care ei spun copilului lucruri urate despre mama ei si despre persoana care este langa ea ( sotul , tatal fetitei a decedat in urma cu 3 ani), o invata sa minta? In ultima perioada le-a fost permis sa o vada exclusiv in prezenta mamei(asa nu ii mai pot povesti lucruri care sa influenteze comportamentul ei de acasa).Fetita are 3 ani , din pacate fetita merge la consiliere psihologica deoarece a fost vizibil afectata emotional. Bunicii ii explica de acum drepturile ei materiale si cine are voie sa stea cu mama ei si cine nu.Ei isi doresc un program de vizita fara ca eu sa fiu prezenta. Eu nu am fost de acord.Vor sa ma dea in judecata pentru stabilirea unui program de vizita. Ce drepturi pot avea bunicii? Va multumesc
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 15:39, 24 Octombrie 2014
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bunicii paterni au dreptul la vizitarea nepoatei lor, program de vizitare care implica si luarea acesteia la domiciliul lor, evident in absenta mamei!
Inteleg ceea ce spuneti, dar este normal ca bunicii sa invete un copil de 3 ani sa minta si sa ascunda lucruri de mama . Este normal sa-i vorbeasca urat de mama.?Copilul are 3 ani, tot timpul sta cu mama, ce lupta se da in sufletul ei cand bunicii vorbesc urat despre persoana pe care ea o iubeste , persoana care o creste, care isi petrece timpul cu ea, care e alaturi de ea in fiecare zi.
Nu, nu este normal, dar, daca bunicii solicita dreptul de vizitare, acesta este un drept legal pe care instanta il va acorda! Eventual daca deschid un proces in acest sens, solicitati instantei ca dreptul de vizitare sa se faca DOAR in prezenta dvs., argumentand cu PROBE ceea ce afirmati dvs. ca spun bunicii copilului despre instanta! Copilul va fi audiat si de catre instanta (judecator) in camera de consiliu si judecatorul va aprecia asupra cererii dvs. functie de probatoriul administrat si opinia pe care si acesta si-o formeaza! Dumneavoastra insa puteti sa incercati!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Raspuns urgent, va rog alyna25 alyna25 Buna seara, Ma numesc Aly, si sunt in proces de divort cu sotul meu si nu ne intelegem asupra dreptului de vizitare al fetitei noastre de doar 1 an. Nu ... (vezi toată discuția)
Am depus cerere de divort, relatia cu sotul meu fiind iremediabil ... gabi dobrescu gabi dobrescu Am depus cerere de divort.Relatia cu sotul meu fiind iremediabil deteriorata.Dupa multi ani de santaj, hartuire si abuz psihic am prezentat aceasta situatie pa ... (vezi toată discuția)
Cum procedam cu programul de vizitare a minorului? AniOevet AniOevet Buna ziua, vin si eu cu cateva intrebari la care sper sa va ajutati sa gasesc raspuns. Am terminat divortul in decembrie 2014, programul de vizitare este ... (vezi toată discuția)