avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 768 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am depus cerere de divort, relatia cu sotul meu fiind ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am depus cerere de divort, relatia cu sotul meu fiind iremediabil ...

Am depus cerere de divort.Relatia cu sotul meu fiind iremediabil deteriorata.Dupa multi ani de santaj, hartuire si abuz psihic am prezentat aceasta situatie pa circa de politie care a anuntat protectia copilului .In baza probelor prezentate i s- a dat o perioada de interdictie de 3 luni.Incepand cu aceea data fiecare avem domiciliul separat.Intre locuintele noastre fiind o distanta de circa 20 km.Avem 2 copii minori care in cererea de divort de comun acord am stabilit sa ramana cu mine.Mentionez ca de - a lungul timpului fostul meu sot nu a manifestat un interes deosebit pentru copii.In ultimii 5 ani chiar a refuzat sa contribuie la intretinerea lor.Copiii sunt stresati si speriati de comportamentul lui, tipete, urlete, scandaluri ( consider ca acest comportament este consecinta a consumului de alcool , , consuma zilnic intre 300- 500 gr de whiski combinat cu diversele medicamente prescrise de medicul psihiatru)
Dupa doua luni de la despartirea efectiva( perioada in care nu a sunat niciodata copiii) doreste sa aiba o intalnire cu ei in ,,conditiile stabilite de el" adica : copiii sa fie luati de la mine de o prietena din anturajul lui, sa ii duca la o cafenea, apoi sa ii lase lui urmand ca el sa ii aduca acasa la mine, respectand conditiile interdictiei.Sunt de acord sa vada copiii dar in prezenta mamei mele, dar nu este de acord cu aceasta propunere.
Copiii sunt doua fetite de 12 ani respectiv 8 ani.Fetitele refuza intalnirea cu tatal lor argumentand ca le este frica de el Le - am explicat ca pe ele le iubeste si ca e tatal lor.Niciodata nu am purtat discutii in care sa - l denigrez in fata lor.
Problema este ca nu pot sa am incredere pentru ca in ultimii 5 ani a facut multe lucruri urate iar in ultimul timp face presiuni prin intermediul mai multor cunoscuti sa- mi retrag plangerea de la politie.Intuiesc ca urmareste sa- mi rapeasca copiii pentru a ma determina sa retrag cererea de interdictie .

Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:56, 23 Ianuarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă nu a obtinut un program de vizita stabilit de instanta,chiar și provizoriu nu sunteți obligata sa acceptați condițiile lui.Sa păstrați mesaje pe sms mail,whatsapp din discuțiile cu acesta pt a avea probe propuneți un program de vizita în prezenta cui doriți dvs și asta e...
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
spuneti-i ca poate suna copiii, se pot si vedea...pt un program de vizita, sa se adreseze instantei si veti vedea in ce conditii se va desfasura vizita, poate la inceput sub supraveghere.
Având drepturi egale va poate lua copii minori.Nu este rapire în sensul legii.

editat
Ultima modificare: Luni, 23 Ianuarie 2023
gi-jane2, moderator
Multumesc mult!
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va trebui sa incercati consiliere psihologica cu minorerle care sa le ajute sa treaca peste aceasta perioada si daca e posibil sa se poata vedea cu tatl lor, caci instanta ii va acorda program de vizita (cat de intins depinde de ce probe veti face si de situatia oglindita de dosar). Va fi foarte greu pentru ele. Ca nu vor acum sa se vada cu el nu e neaparat o problema. dar cu cat va trece timpul va deveni una.

Vedeti si ce la ce concluzii ajunge protectia copilului, Daca insa nu va rezulta fara echivoc ca intalnirile tata-fiice pun in pericol dezvoltarea psiho-emotionala a copilelor, ma tem ca va avea program de vizitare.

Trebuie sa stiti ca un program de vizitare in prezenta altor persoane nu este agreat de instante, considerandu-se ca nu se poate astfel crea si mentine o legatura adecvata parinte-copil. E doar o solutie temporara. Binenteles ca daca ar fi de buna -credinta si s-ar preocupa de bunastarea psihica a fetelor ar trebui sa accepte - la acest moment - inclusiv acste vizite intermediate de un tert.

Alte discuții în legătură

Drepturile bunicilor paterni lore-eve lore-eve Buna ziua, Intrebarea mea este ce drepturi pot avea bunicii paterni asupra nepoatei in conditiile in care ei spun copilului lucruri urate despre mama ei si ... (vezi toată discuția)
Ce putem face pentru o viata linistita? diana lazar diana lazar Am mai pus o intrebare la aceasta sectiune si intr-unul din raspunsuri am fost informata ca tatal are dreptul sa isi viziteze copilul minor desi la divort nu a ... (vezi toată discuția)
Exercitare autoritate parinteasca dupa divort CrinaFlavia CrinaFlavia Buna ziua! Am divortat in anul 2012 si in urma hotararii cei doi copii mi-au fost incredintati, iar autoritatea parinteasca mi-a fost atribuita doar mie. Eu am ... (vezi toată discuția)