avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Activitate andreeaneca

Activitate andreeaneca

Bună ziua , am o problema de mai mulți ani , cu un crescător de animale din zona , de mai mulți ani , dar azi când am ajuns la câmp și am văzut vacile pe tot terenul , am zis sa sun la 112. , Le-am făcut poze cu telefonul meu , pentru că paznicul le-a scos până a venit politia . Văcarul nu a avut buletinul la el și i-au luat datele după spusele lui și au zis sa mergem la secție sa facem plângere , dar nu au mers pe teren să vadă nu nimic , sau urcat în mașină și au plecat . Acum va trăiască întreb , asta este procedura corecta , ca să ți de distrugă munca și tot tu sa plătești ?
Răspuns la discuția Furt si devastare teren agricol
noi am prins pe unul din ei si l-am dus la politie chiar in acea seara si ne-au luat declaratiile , dupa care vacarului i-au dat drumul , la o zi dupa a venit criminalistul la fata locului si a fotografiat si ne-a spus ca pune totul la doasar ,dar ca trebuie depusa si expertiza. Noi am sunat un expert si ne-a spus ca costa 1000 de lei si nu se merita .Si ce ma doare cel mai tare ca proprietarul vacilor o sa-si trimita vacarii sa-si bage ,iar vacile la pascut pe terenul nostru cand noi nu o sa fim prin preajma , si din cauza asta imi doresc ca politia sa ia masuri .
Răspuns la discuția Furt si devastare teren agricol
da , dar ce tragere la raspundere penala , ca si anul trecut le-a luat declaratii si nu lea facut nimic , politia zice sa fac eu expertiza care costa peste 1000 lei , ca daca nu , nu are ce le face ca nu este mare prejudiciul . Pai nu este mare prejudiciul ca am intervenit noi ca daca nu eram acolo imi distrugea mult mai mult . Eu ce nu inteleg este ca in ziua de azi poti sa furi si nu mai raspunzi in fata legii decat cu o declaratie .
Buna ziua , scriu pe forum ca o ultima optiune ,pentru ca nu stiu ce sa fac si poate ma ajutati . Am 2 ha de pamant semanate cu grau , aseara sotul meu i-a vazut pe niste romi care veneau in zona cu vacile si a ramas de paza , a venit in zona si proprietarul vacilor , care in zona e un 'smecher' caruia politia zice ca nu are ce-i face , si nevazand pe nimeni de la noi le-a dat ordin vacarilor sa bage vacile si sa coseasca ,dupa care el a plecat . Ajungand eu in zona cu masina si cu tata ei au fugit , dar sotul meu a prins unul si l-am dus la politie si a marturisit cine i-a pus sa bage vacile , dar asta nu are acte de identitate si politia ,iar nu-i face nimic sefului lui . Mentionez ca i-am mai prins si anii trecuti .
da, multumesc ,asa stiam si eu ,dar dupa cum se vede nu este ...mi s-a spus ca daca nu este nimeni acasa cand vine posta cu citatia ,atunci se afiseaza la panou la judecatorie ,pana aici hai , dar cum imi explica ca a doua citatie a venit in cutia postala dupa data procesuui , d c nu s-a mai aplicat regula de la prima citatie , daca tot sunt reguli . Si in rezolutia care mi-a venit acasa prima data de la procuror si in cea de la prim procuror spune ca nu ma gasesc vinovata deoarece vina a fost a victimei ca a trecut strada prin loc nepermis .in fuga. Dar cum ati spus si d-voastra ma astept la orice . Maine este pronuntarea si abia astept sa vad ....Multumesc pentru raspunsuri,
deci in concluzie m-a dat pe penal , contestand decizia procurorului si a primprocurorului , eu nu am primit citatia la primul termen ,iar la al doilea a venit citatia pe data de 25 si termenul era pe 23, cand m-am dus la tribunal am platit un aocat .... si acesta a spus ca dosarul e in pronuntare si ca nu poate sa depuna decat niste concluzii si atat sa astept pronuntarea pe 7 ...si imi pare foarte rau ca nu am ajuns sa-mi sustin cauza , pentru ca nu este normal ca un om care mi-a sarit in fata masinii sa declare mai apoi ca el era pe marginea drumului .Pentru mine oamenii care mint trebuiesc pusi la punct , si tare imi doream sa fiu fata in fata cu acesta sa vad chiar ma putea minti in fata .
aaa si cu astia 30 la suta avarie , cred ca am gresit ca valoare estimata ca sincer pe mine ma intereseaza sa ajung sa am o solutie definitiva si sa nu mai aud ca ma trezesc cu alt proces pe cap , eu am un copil de crescut nu am timp de pierdut prin tribunale si va multumesc pentru raspunsuri si corectari .
nu am refuzat sa ma duc la judecata , dar din cauza ca au fost 2 termene si nu am stiut acum pe 7 e pronuntarea si , da , asa am facut am angajat un avocat pentru ca nu am de ce sa nu ma duc atata vreme cat nu am vina , dar vedeti dumneavoastra d c sa cheltui niste bani pentru bunul plac al unor oameni care eu sincer nu-i inteleg , si avocatula zis ca numai poate decat sa depuna niste concluzii la dosar pentru ca acesta se afla in pronuntare.
cred ca si eu m-am exprimat un pic gresit imi cer scuze , eu vreau atat sa stiu daca procurorul nu mi-a dat inceperea urmaririi penale si el a facut contestatie la prim procuror ,iar acesta a respins contestatia si acm m-a dat pe fond la judecatorie si eu nu am primit citatiile ,deci nu am fost prezenta la termenele de judecata ca abia acm am aflat si joi e pronuntarea , se poate sa se dea inceperea urmaririi penale ,caci ma repet eram in afara localitatii si el mi-a sarit in fata masinii . Nu vreau banii nu vreau nimik de la el vreau doar sa ma lase odata in pace.
stati putin ca eu am spus si mai sus ca am zis de la accident ca-mi repar masina , ca totusi am suflet ,dar ei au contestat in instanta decizia procurorului de a nu incepe urmarirea penala ,iar eu am aflat acum cand mai sunt 5 zile sa se pronunte judecatorul asupra dosarului. Si ma repet am spus si mai sus cand am vazut masina avariata (scotea fum pe la capota , si nu era masina lui , soferul masinii incerca sa opreasca motorul ,iar el a sarit din masina si a vrut sa tranverseze in fuga pe prtea cealalta , )am redus mult daca cutia vitezei era in a-3-a si mie mi-a murit motorul va dati seama ca maxim 30-40 aveam la ora , dar la spital in oras cand s-a dus i-a zis ca are o vanataie la picior si atat dupa analize facute , iar la judet s-a dus a rezolvat cu vreo 100 zile de ingriziri medicale ,iar din raportul doctorului citez 'afectiunea ar fi putut fi cauzata prin lovirea cu un corp dur ' , El vrea foarte mult sa i-a bani de la mine ,pe mine nu ma intereseaza banii lui , si din cauza asta am intrebat daca pot sa-i cer ceva ca sa-i demonstrez ca daca vreau si eu pot sa-i cer lui daune. Inca o data eu nu vreau procese si sa ma duc prin tribunale ,dar era normal sa se judece fara mine ,zicand ca mi s-a trimis citatia si daca nu a fost gasit nimeni au pus-o la judecatorie pe panou, dar a doua citatie a juns pe data de 25 ,iar eu am avut proces pe 23 ,d-voastra vi se pare corect ? , eu din partea mea la accident am facut tot ce imi statea in putinta sa evit , nu vreau sa-mi dea nimeni dreptate , dar nici nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu sunt vinovata.