Buna ziua , am avut un accident rutier in afara localitatii , unde victima mi-a sarit in fata masinii tranversand strada in fuga deoarece masina in care era scotea fum si s-a speriat, eu cand am vazut masina avariata am incetinit dar acesta a sarit din masina si a luat-o la fuga si nu am putut decat sa incerc sa-l evit si l-am lovit cu laterala masinii, procurorul a constat ca nu a fost vina mea. Dar victima a avut multe zile de concediu medical si m-a dat in judecata contestand decizia procurorului . Eu in intampinare ce ar trebuii sa-i cer tinand cont ca masina a fost avariata cam 30 % ?
contravaloarea daunelor/costul reparației mașinii.
permiteți-mi o întrebare: ce mașină aveți? trabant cumva? că 30% din lovirea unui pieton (nerezultând moartea acestuia) dintr-o lovitură în lateral e nițeluș cam mult...
un vw passat din 2007 si am avut parbriz spart , oglinda rupta , stergator, capota si mai multe deoarece victima avea si destula greutate , eu in fond nu am cerut nimic am zis ca-mi fac masina pe banii mei , el sa fie sanatos .Dar omul , de la accident mi-a zis ca vrea sa-mi ia banii si daca tot m-a dat in judecata d-voastra ce ziceti sa-l las asa , ca asa vrea el , ca viseaza numai bani .
daca l-ati lovit cu laterala, sunt slabe sanse sa aiba castig de cauza.
Insa la cum pune problema, si avand si dezicia procucorului, merita sa il dati in judecata si sa ii cereti despagubii pentru reparatii. La dosar nu ar strica sa depuneti document doveditoare (facturile din service)
Actiunea in pretentii are ca raspuns de la d-voastra Cererea reconventionala in care trebuie sa timbrati la valoarea ce o veti cere,vedeti model cerere reconventionala stati-ma pe gabrielcartas@yahoo.comau contac