avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Accident rutier vatamare corporala din culpa ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Accident rutier vatamare corporala din culpa solutionat cu vina victimei

Buna ziua , am avut un accident rutier in afara localitatii , unde victima mi-a sarit in fata masinii tranversand strada in fuga deoarece masina in care era scotea fum si s-a speriat, eu cand am vazut masina avariata am incetinit dar acesta a sarit din masina si a luat-o la fuga si nu am putut decat sa incerc sa-l evit si l-am lovit cu laterala masinii, procurorul a constat ca nu a fost vina mea. Dar victima a avut multe zile de concediu medical si m-a dat in judecata contestand decizia procurorului . Eu in intampinare ce ar trebuii sa-i cer tinand cont ca masina a fost avariata cam 30 % ?
Cel mai recent răspuns: gicu13 , utilizator 04:26, 7 Noiembrie 2013
deci in concluzie m-a dat pe penal , contestand decizia procurorului si a primprocurorului , eu nu am primit citatia la primul termen ,iar la al doilea a venit citatia pe data de 25 si termenul era pe 23, cand m-am dus la tribunal am platit un aocat .... si acesta a spus ca dosarul e in pronuntare si ca nu poate sa depuna decat niste concluzii si atat sa astept pronuntarea pe 7 ...si imi pare foarte rau ca nu am ajuns sa-mi sustin cauza , pentru ca nu este normal ca un om care mi-a sarit in fata masinii sa declare mai apoi ca el era pe marginea drumului .Pentru mine oamenii care mint trebuiesc pusi la punct , si tare imi doream sa fiu fata in fata cu acesta sa vad chiar ma putea minti in fata .
Ultima modificare: Marți, 5 Noiembrie 2013
andreeaneca, utilizator
Faptul ca nu ati fost citata este un motiv foarte serios de recurs sau de rejudecare a cauzei (un coleg avocat poate lamuri mai bine acest aspect - in penal este obligatorie citarea partilor si chiar aducerea cu mandat, ma mir ca s-a judecat cauza in lipsa dvs sau a avocatului dvs dar probabil ca in ziua de astazi nu ar trebui sa ne mai miram).
La recurs sau la rejudecare puteti cere expertiza accidentului daca nu a fost solicitata de parchet sau politie. Probabil ca exista o expertiza in baza careia procurorul a decis NUP. In cazul in care exista o expertiza pe baza careia procurorul a dat NUP atunci puteti invoca aceasta expertiza, partea vatamata nu are pe ce se baza, o expertiza este un mijloc de proba stiintific spre deosebire de niste declaratii ale unei persoane nemultumite sau frustrate.
da, multumesc ,asa stiam si eu ,dar dupa cum se vede nu este ...mi s-a spus ca daca nu este nimeni acasa cand vine posta cu citatia ,atunci se afiseaza la panou la judecatorie ,pana aici hai , dar cum imi explica ca a doua citatie a venit in cutia postala dupa data procesuui , d c nu s-a mai aplicat regula de la prima citatie , daca tot sunt reguli . Si in rezolutia care mi-a venit acasa prima data de la procuror si in cea de la prim procuror spune ca nu ma gasesc vinovata deoarece vina a fost a victimei ca a trecut strada prin loc nepermis .in fuga. Dar cum ati spus si d-voastra ma astept la orice . Maine este pronuntarea si abia astept sa vad ....Multumesc pentru raspunsuri,
cred că de fapt faceți confuzie în ceea ce privește obiectul procesului. victima nu v-a dat pe dumneavoastră ”pe penal”. cel mai probabil acesta este de fapt îndreptat împotriva rezoluției prim-procurorului și nu împotriva dumneavoastră. în cazul în care instanța îi dă dreptate, se va dispune retrimiterea cauzei la parchet pentru continuarea cercetării penale. am zis dacă. presupun că la dosarul inițial (cel de vătămare corporală) sunt destule dovezi care să justifice decizia celor doi procurori.
Ultima modificare: Joi, 7 Noiembrie 2013
gicu13, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Expertiza tehnica accident Simonne_ Simonne_ Este posibil ca, in cazul unui accident rutier in care masina era oprita la 10 metri dupa trecerea de pietoni, victima sa fi cazut la doar 4 metri dupa trecere ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala din culpa ContSters308495 ContSters308495 am lovit o persoana care tranversa prin loc nepermis, nu aveam viteza nici alcoolemie, dar de la spital a zis ca are fractura la coloana 30 zile ingrijiri. ... (vezi toată discuția)
Probleme intr-un accident de masina cu victime mogoal3x mogoal3x buna ziua, nu stiu cum sa incep.... saptamana trecut am avut un mare ghinion ma aflam in trafic la trecere de pietoni am incetinit masina am lasat sa treaca ... (vezi toată discuția)