Buna ziua , am avut un accident rutier in afara localitatii , unde victima mi-a sarit in fata masinii tranversand strada in fuga deoarece masina in care era scotea fum si s-a speriat, eu cand am vazut masina avariata am incetinit dar acesta a sarit din masina si a luat-o la fuga si nu am putut decat sa incerc sa-l evit si l-am lovit cu laterala masinii, procurorul a constat ca nu a fost vina mea. Dar victima a avut multe zile de concediu medical si m-a dat in judecata contestand decizia procurorului . Eu in intampinare ce ar trebuii sa-i cer tinand cont ca masina a fost avariata cam 30 % ?
Ar trebui sa solicitati expertiza criminalistica a accidentului de trafic. Daca a fost efectuata o expertiza pe baza careia s-a stabilit de catre procuror culpa exclusiva a vivtimei nu cred ca are nicio sansa de izbanda victima. Oricum chiar daca prin absurd instanta i-ar acorda despagubiri nu veti plati dvs ci asiguratorul la acre aveti polita RCA.
Daca ati fi avut CASCO, reparatia ar fi suportat-o asiguratorul si acesta s-ar fi indreptat impotriva victimei. Era bine daca masina victimei din care iesea fum ar fi fost supusa unei expertize tehnice pt a se stabili cauza care a provocat degajarea de fum (probabil o improvizatie facuta de victima la instalatia electrica sau o interventie neprofesionista la sistemul de franare, etc.
Angajati un avocat si depuneti la dosar chitantele de onorariu pe care cereti ca instanta sa-l oblige pe cel care a deschis procesul (victima) sa plateasca cheltuielile de judecata inclusiv cheltuielile dvs cu avocat, deplasare, lipsa de la serviciu etc.
Daca omul era speriat ca ii va exploda masina si fugea din acest motiv dupa parerea mea as castiga procesul cu cel speriat.
In mod normal ar fi trebuit sa incetineasca si nu sa mentina viteza, sa aiba o viteza adaptata la situatia concreta.
Insa...nefiind pe trecere de pietoni e normal sa nu fie considerat vinovat penal soferul care respecta cumva regulile de circulatie.
De aceea i-am spus sa stea cuminte...
Daca eu cred ca poate pierde procesul risca foarte mult...
stati putin ca eu am spus si mai sus ca am zis de la accident ca-mi repar masina , ca totusi am suflet ,dar ei au contestat in instanta decizia procurorului de a nu incepe urmarirea penala ,iar eu am aflat acum cand mai sunt 5 zile sa se pronunte judecatorul asupra dosarului. Si ma repet am spus si mai sus cand am vazut masina avariata (scotea fum pe la capota , si nu era masina lui , soferul masinii incerca sa opreasca motorul ,iar el a sarit din masina si a vrut sa tranverseze in fuga pe prtea cealalta , )am redus mult daca cutia vitezei era in a-3-a si mie mi-a murit motorul va dati seama ca maxim 30-40 aveam la ora , dar la spital in oras cand s-a dus i-a zis ca are o vanataie la picior si atat dupa analize facute , iar la judet s-a dus a rezolvat cu vreo 100 zile de ingriziri medicale ,iar din raportul doctorului citez 'afectiunea ar fi putut fi cauzata prin lovirea cu un corp dur ' , El vrea foarte mult sa i-a bani de la mine ,pe mine nu ma intereseaza banii lui , si din cauza asta am intrebat daca pot sa-i cer ceva ca sa-i demonstrez ca daca vreau si eu pot sa-i cer lui daune. Inca o data eu nu vreau procese si sa ma duc prin tribunale ,dar era normal sa se judece fara mine ,zicand ca mi s-a trimis citatia si daca nu a fost gasit nimeni au pus-o la judecatorie pe panou, dar a doua citatie a juns pe data de 25 ,iar eu am avut proces pe 23 ,d-voastra vi se pare corect ? , eu din partea mea la accident am facut tot ce imi statea in putinta sa evit , nu vreau sa-mi dea nimeni dreptate , dar nici nu vreau sa platesc pentru ceva ce nu sunt vinovata.
Domnule avocat_lacoschi
din descrirea facuta de andreeaaneca, victima s-a izbit de laterala masinii. E drept ca nu sunt de specialitate, insa nu prea vad cum se poate demonstra culpa coforumistei.
Daca victima se impiedica de o borna kilometrica, ar fi dat in judecata administratorul drumului ca de ce a pus borna acolo?
Domna sau domnisoara Andreea, di povestea dvs lipsesc f multe date.
Nu stiu pe cine vreti sa convingeti sau ce doriti sa aflati in apararea dvs dar cel mai bine consultati un avocat si un expert.
Nu vad de ce daca este nevinovata dpdv penal sa raspunda civil, mi se pare anapoda, nu sunt vinovat dar trebuie sa platesc... In cel mai nefericit caz ar trebui sa plateasca cel care a avut masina defecta si a generat starea de panica prin care victima s-a angajat in traversare. deoarece el a declansat starea de pericol.
Oricum plateste asiguratorul prin RCA.
Daca ati fost citata si ati primit citatia pe 25 iar sedinta de judecata a fost pe 23 inseamna ca nu s-a indeplinit procedura deci puteti cere alt termen. Foarte rau ca refuzati sa va prezentati la sedinta de judecata macar consultati un avocat.