avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1044 soluții astăzi
Forum Activitate Arborele

Activitate Arborele

Răspuns la discuția Admitere barou 2014
absolventa3 a scris:

Apropo de grile ati intalnit grile unde raspunsurile sunt gresite??
Tocmai am gasit intr-o carte de grile doua intrebari unde mi se pare ca raspunsurile date de ei sunt gresite adica eu am a+b ei dau doar b.... Se poate intampla asta?

De exemplu cartea aia verde de grile de la Hamangiu (colectiv) e plina de greseli la civil si procedura civila.
Eu nici macar nu m-am mai chinuit cu ea anul trecut.
Stanciulescu este foarte slab pe contracte. De succesiuni nu mai zic.

La Succesiuni va recomand manualul regretatului prof. Deak, actualizat de prof. Romeo Popescu in 2014.

La reale va recomand Birsan sau Stoica. Boroi e codul si atat. Birsan explica ca orice om sa inteleaga, Valeriu Stoica deja are tratat, depaseste nivelului unei carti.

La persoane codul si atat. Sau, daca chiar nu aveti ce face, Ovidiu Ungureanu si Carmen Munteanu, Hamangiu.

Răspuns la discuția Absolvent Drept
Ba merge.

Te ia ca paralegal si ori nu ai contract si iti da banii la negru.
Ori te ia ca paralegal si iti da banii sub forma de bursa privata.

E atat de des intalnita practica asta incat nu inteleg de ce nu reglementeaza ideea de "paralegal" :))
N-am zis ca se poate. De fapt, la ce anume te referi?

NU exista transfer intre Bota si UNBR traditional. Vrei sa faci parte din UNBR traditional? Dai examen de admitere in profesie ca orice alt absolvent de facultate cu profil juridic. SI nu, nu se aplica acel examen pentru cei care vin din ale profesii juridice, ca la baroul Bota nu exercita vreunul vreo profesie juridica.

Daca ai fost consilier juridic, notar, magistrat etc timp de 5 ani anterior sa dai examen la UNBR traditional, atunci da, se aplica. Atlfel, doar sa mergi pe ideea ca stai 5-7 ani la Bota si apoi te transferi la UNBR traditional cu examen de "definitivi in alte profesii juridice", nu merge. :) ca la baroul Bota nu faci nimic recunoscut de vreo lege.
Baroul Bota NU are examen de admitere in profesie.
Ca sa accedeti ulterior in "baroul traditional" veti fi tratat ca orice alt student de drept si veti da examen de admitere in profesie, care se organizeaza anual. Anul acesta este in septembrie.
Daca dati examen de admitere in profesie, da.
Intrebarea era ce se intampla daca, inscris fiind in UNBR si in Barou si in INPPA, nu poti ajunge la toate cursurile...
Se iau studenti in practica incepand cu anul I de catre avocati sau de catre firmele de avocatura.

In general, da, se merge pe practica la institutii publice pentru studentii anului I, dar bineinteles ca sunt si societati de avocatura care recruteaza. De individuali nu mai zic.

Bafta!
Liviu Pop are un singur volum pe Obligatii. Daca ti l-ai luat pe cel in doua volume, acela este pe vechiul cod civil.
Răspuns la discuția Notar sau avocat?
Sunt foarte multi interesati de consultanta pentru ca se castiga foarte bine - pentru acele persoane care prefera acest mod de lucru.

Daca vreti sa va faceti o idee, ca nu ma refer la mici activitati legale, ci la proiecte care implica uneori si zeci de persoane, uitati-va pe toplegal sau pe bizlawyer cand se publica articole referitoare la marile case de avocatura, pentru a vedea ce presupune activitatea de consultanta si de preventie penala.